PSD cere Reprezentanței CE clarificări „asupra modului în care sunt întocmite rapoartele MCV”

Ultima actualizare: 11-02-2019 11:57
Liviu Dragnea, Viorica Dancila, Calin Popescu Tariceanu, PSD
Agerpres

PSD solicită Reprezentanței Comisiei Europene clarificări riguroase „asupra modului în care sunt întocmite rapoartele MCV”, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a social democraților.

PSD cere Reprezentanţei Comisiei Europene din România să fie atentă şi la îngrijorările exprimate de cele mai reprezentative asociaţii ale magistraţilor din România în ceea ce priveşte "afirmaţiile eronate, nereale" apărute "în mod repetat" în rapoartele MCV, scrie Agerpres.

"Având în vedere precizia la care face apel Reprezentanţa Comisiei Europene din România cu privire la poziţiile oficiale exprimate de CE faţă de ţara noastră, ne aşteptăm la aceeaşi rigoare în legătură cu îngrijorările exprimate de cele mai reprezentative asociaţii ale magistraţilor din România în ceea ce priveşte 'afirmaţiile eronate, nereale' apărute 'în mod repetat' în rapoartele MCV.

Se impune deci o clarificare riguroasă asupra 'modalităţii de culegere a datelor pentru întocmirea rapoartelor MCV' care, în opinia asociaţiilor magistraţilor, 'a permis strecurarea unor erori/inexactităţi/afirmaţii trunchiate care nu pot face decât deservicii independenţei justiţiei'", se arată într-o postare pe pagina Facebook a PSD.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO