Propunere de lege: acces OBLIGATORIU al firmelor de comunicatii in locuinte

28-04-2010 00:00

cabluri

Senatul Romaniei a adoptat o lege care va da putere firmelor de comunicatii sa intre in casele oamenilor. Astfel, daca legea va trece si de Camera Deputatilor, angajatii firmelor de cablu TV, de exemplu, vor avea acces legal in locuintele abonatilor.

 

Ce-i drept, firmele de comunicatii (Internet, telefonie, cablu TV) vor fi obligate sa anunte proprietarii cu 30 de zile inainte ca vor sa intre in locuinta respectiva. In schimb, refuzul proprietarului la aceasta solicitare nu poate exista decat "in cazuri obiective si temeinic justificate."

Tot in lege scrie insa ca "refuzul acordarii dreptului de acces poate fi atacat de catre solicitant direct la instanta competenta." Cu alte cuvinte...cine va refuza sa dea drumul la usa va ajunge pe la tribunale, in proces cu firma respectiva de comunicatii.

De ce este nevoie de o astfel de lege? Scrie chiar in "expunerea de motive" al proiectului adoptat de Senatul Romaniei: "Prin promovarea acestei legi se incurajeaza dezvoltarea de retele de comunicatii electronice la nivel national si a investitiilor in infrastructura, precum si concurenta intre furnizorii de retele de comunicatii electronice."

Pentru a intra in vigoare insa, legea are nevoie si de votul Camerei Deputatilor.

Tu ce parere ai? Va ajuta aceasta lege la dezvoltarea retelelor de infrastructura de comunicatii?

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO