Prima zi la Parlament - stiri interne pe scurt

15-12-2008 00:00

Senatorii si deputatii alesi in 30 noiembrie au astazi primele reuniuni din legislatura 2008-2012.


Camera Deputatilor si Senatul se reunesc luni la ora 12, in noua formula rezultata din alegeri. Pana la alegerea noilor presedinti ai camerelor, lucrarile vor fi conduse decanul de varsta. In cazul Senatului, acesta este social-democratul Sergiu Nicolaescu, el urmand sa rosteasca si cuvantul oficial de deschidere. Tot luni se vor constitui si noile grupuri parlamentare, atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor.

PASAJUL UNIVESITATII, O NOUA FATA
Pasajul Universitatii va fi inaugurat luni de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, dupa lucrarile de reabilitare care au durat aproape un an. Spatiile comerciale amenajate in jurul pasajului vor ramane insa inchise, pana la atribuirea lor prin noi licitatii. In pasaj mai este amenajat un spatiu pentru politie si tot aici vor mai functiona un punct de informare a turistilor, unul de prim ajutor si un grup sanitar.

S.O.S. LAPTELE ROMANESC
Crescatorii de taurine vor picheta in zilele urmatoare vamile de la Nadlac, Varsand, Bors si Petea, nemultumiti ca se importa lapte care nu respecta normele de calitate din Uniunea Europeana. Ei sustin ca societatile de prelucrare aduc din strainatate lapte ieftin, dar de calitate foarte proasta, aducandu-i astfel la faliment pe producatorii romani.

PE NISIPURI MISCATOARE
Incepe o saptamana grea pentru moneda romaneasca, fragilizata de mai multe zile de scadere consecutiva. Euro a crescut la 3,92 de lei, doar dolarul scazand usor, pana la 2,94 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO