Prima reactie a Ioanei Petrescu, dupa publicarea inregistrarii de la Cotroceni. "Voiam sa-mi iau proiectul si sa plec"

Ioana Petrescu

Ioana Petrescu, sustine ca nu a prezentat cifre la intalnirea de la Cotroceni cu Traian Basescu intrucat a realizat ca este o disputa politica, in care reducerea CAS cu 5 puncte reprezinta un pretext, si i-a fost teama sa nu ii fie distrus proiectul.

 "Era clar ca e o intalnire politica. Nu m-am dus acolo sa vorbesc despre cifre sau sa fundamentez o teorie economica. Era clar ca acolo era o discutie politica si CAS era la mijloc (...) Basescu vine dintr-un partid de dreapta, unde masura este sustinuta (...) Am impresia ca dansul sustine aceasta masura, deci nu era ideea acolo sa mergem si sa sustinem masura cu cifre (...) Este clar ca e vorba de un razboi politic, am refuzat sa ma implic in acest razboi in care se folosea CAS. Am incercat sa tin departe CAS de acest razboi (...) Ma gandeam: clar e o disputa politica si o sa-mi distruga proiectul. Vroiam sa-l iau si sa plec", a spus Ioana Petrescu, potrivit Mediafax, care citeaza un post TV.

Ea nu crede ca presedintele Traian Basescu se opune reducerii CAS. "Aruncam cifrele privind CAS intr-o disputa politica. Stiam care este jocul si imi era frica ca pica CAS la mijloc", a adaugat Petrescu. Ea a aratat ca nu s-a simtit intimidata sau deranjata in discutia cu seful statului, mentionand ca fost amuzata de spatiul amplu pe care l-a dedicat presa celor 20 de minute de la Cotroceni.

Ministrul Finantelor crede ca presedintele Basescu astepta sa auda ca vor fi crescute niste taxe. Ea a precizat ca nu va spune asa ceva si nici nu va face, intrucat vrea sa utilizeze politica fiscala pentru a sustine cresterea economica. "De aceeea au tinut discutiile cu FMI pana la 12 noaptea, pentru ca nu eram de acord sa accept cresterile de taxe care au fost propuse (...) Se astepta sa vin sa spun eu ca voi creste taxele ca sa acopar gaura. Eu am fost cu FMI doua saptamani si le-am zis clar ca nu voi creste taxele", a mai spus Ioana Petrescu.

Conversatia dintre Traian Basescu si Ioana Petrescu

Citește și
Victor Ponta, ironizat pe internet
Prima inregistrare publica a unor discutii de la Cotroceni a ajuns motiv de ras pe internet: "Melodia lui Ponta? Ca la MTO"

Presedintele Traian Basescu a intrebat-o, luni, in consultarile de la Cotroceni, pe Ioana Petrescu unde a terminat studiile, precizand ca se astepta de la aceasta la argumente gen Roubini, un economist care a terminat Harvardul, la fel ca si ea.

"Doamna ministru, se colecteaza suplimentar, din cresterea economica, atat? Dar banuiesc ca ati observat ca Germania, Franta, Italia, au intrat in declin si asta ne va afecta", a spus Basescu. Replica Ioanei Petrescu a venit imediat: "Un motiv in plus sa relaxam fiscal si sa incurajam firmele sa angajeze si sa investeaza mai mult", a spus aceasta, vizibil emotionata.

"Doamna, am zis ca... Unde ati zis ca ati terminat? La Harvard, la Oxford?", i s-a adresat Basescu. "La Harvard", a raspuns Petrescu.

"Roubini, economist de Harvard. Ma asteptam la argumente de genul lui", i-a spus presedintele ministrului de Finante. Presedintele Basescu i-a mai spus ministrului Finantelor ca argumentele acesteia in favoarea reducerii CAS sunt cele pe care le aduce orice parlamentar care nu stie despre ce este vorba.

Vezi AICI si prima reactie a lui Victor Ponta, dupa publicarea inregistrarii.

Citește și...
Basescu ar putea face publice si alte inregistrari de la Cotroceni:
Basescu ar putea face publice si alte inregistrari de la Cotroceni: "Daca as fi prim-ministru, as adopta reducerea CAS acum"

Traian Basescu spune ca daca ar fi prim-ministru, el ar adopta reducerea CAS si a mentionat ca niciodata nu a declarat ca nu sustine aceasta masura.

Prima inregistrare publica a unor discutii de la Cotroceni a ajuns motiv de ras pe internet:
Prima inregistrare publica a unor discutii de la Cotroceni a ajuns motiv de ras pe internet: "Melodia lui Ponta? Ca la MTO"

Premiera inregistrata pe 14 iulie in Romania - dupa ce sefului statului a dat publicitatii inregistrarea unor discutii de la Palatul Cotroceni - nu a ramas netaxata in mediul online.

Prima reactie a premierului Victor Ponta, dupa ce Traian Basescu a dat publicitatii inregistrarea discutiei de la Cotroceni
Prima reactie a premierului Victor Ponta, dupa ce Traian Basescu a dat publicitatii inregistrarea discutiei de la Cotroceni

Premierul Victor Ponta a afirmat, dupa difuzarea de catre Presedintie a inregistarii discutiei de luni de la Cotroceni, ca nu este normal ca decizia prezentarii publice a unor astfel de convorbiri sa fie lasata la latitudinea toanelor unei persoane.

Recomandări
INFOGRAFICE. ”Marele cutremur” din Turcia, pe înțelesul tuturor. Cum s-au răspândit undele seismice ucigașe
INFOGRAFICE. ”Marele cutremur” din Turcia, pe înțelesul tuturor. Cum s-au răspândit undele seismice ucigașe

Puternicul cutremur care a lovit luni sudul Turciei şi Siria vecină are un bilanţ devastator din cauza unei combinaţii de factori: momentul în care s-a declanşat, locaţia sa, o falie relativ liniştită timp de două secole şi clădiri prost construite.  

Fumatul - interzis minorilor în locurile publice. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat
Fumatul - interzis minorilor în locurile publice. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă de modificare a Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun prin care fumatul este interzis minorilor în locurile publice.

Imagini filmate cu drona arată blocuri dărâmate ca într-un joc de domino în provincia Hatay. VIDEO
Imagini filmate cu drona arată blocuri dărâmate ca într-un joc de domino în provincia Hatay. VIDEO

Imagini filmate cu drona arată distrugeri masive în provincia de frontieră turcă Hatay, unde unele blocuri de locuinţe au căzut cu totul, ca nişte piese de domino, în timp ce alte clădiri din jur au rămas în picioare.