Prima reactie a premierului Victor Ponta, dupa ce Traian Basescu a dat publicitatii inregistrarea discutiei de la Cotroceni


Ultimul update: Vineri 18 Iulie 2014 00:47
Data publicarii: Marti 15 Iulie 2014 08:58
Categorie: Stiri Politice
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a afirmat, dupa difuzarea de catre Presedintie a inregistarii discutiei de luni de la Cotroceni, ca nu este normal ca decizia prezentarii publice a unor astfel de convorbiri sa fie lasata la latitudinea toanelor unei persoane.

"Cred ca, dupa Basescu, trebuie sa avem niste reguli foarte clare. Ideea asta ca Basescu zice ca are chef sa dea filmarile sau nu are chef este o chestie absolut neserioasa si anormala. Eu cred ca trebuie sa adoptam o procedura foarte clara si legata de consultarile politice, in care de la inceput se stie foarte clar ca se face o minuta, o stenograma, la final o semneaza un consilier prezidential, se pune la dispozitie. Ideea este ca trebuie sa ai o procedura si un protocol", a spus Victor Ponta, conform Mediafax, care citeaza Romania TV.

El a aratat ca stia ca toate discutiile de la Cotroceni sunt inregistrate si ca probabil era hotarat sa le prezinte public inainte de inceperea intalnirii de luni, pentru a distrage atentia opiniei publice de la inregistrarile cu Mircea Basescu. Ponta a precizat totodata ca normal era sa fie si el intrebat daca este de acord inainte de prezentarea publica a discutiei.

"L-am vazut nervos, transpirat, rosu la fata. Poate era nervos si de aia le-a dat, poate maine nu e nervos si nu le mai da, ori lucrurile astea nu se pot desfasura asa intr-o tara civilizata. Trebuie sa spui foarte clar de la inceput, nu poti lasa la latitudinea toanelor unei persoane", a adaugat Ponta, afirmand in continuare ca lui i s-a parut ca presedintele a avut un ton badaranesc la adresa ministrului.

Presedintele Traian Basescu a intrebat-o, luni, in consultarile de la Cotroceni, pe Ioana Petrescu, ministrul de Finante, unde a terminat studiile, precizand ca se astepta de la aceasta la argumente gen Roubini, un economist care a terminat Harvardul, la fel ca si ea.

CITITI SI: INREGISTRAREA integrala a discutiei dintre Basescu, Ponta si ministrul Finantelor de la Palatul Cotroceni

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO