Prima intalnire oficiala intre presedinte si premier, organizata pe Facebook. Ponta: "Lucrurile intra pe fagasul normal"

Ultima actualizare: 25-12-2014 09:54
Klaus Iohannis la Cotroceni

Klaus Iohannis si Victor Ponta, au avut, luni, prima intalnire oficiala la Palatul Cotroceni.

UPDATE 19:00 Adversari in campanie electorala, cei doi au discutat mai bine o ora despre colaborarea dintre presedinte si premier, dar si despre revizuirea Constitutiei, schimbarea legislatiei electorale si reducerea numarului de parlamentari.

"Lucrurile intra pe fagasul normal", a scris la final, pe Twitter, Victor Ponta.

Klaus Iohannis a anuntat public intalnirea cu Victor Ponta pe pagina sa de Facebook, si nu prin intermediul biroului de presa al Administratiei Prezidentiale. Si tot pe Facebook i-a raspuns si premierul.

"Dupa 10 ani putem in sfarsit sa demonstram romanilor ce important si benefic este ca Presedintele si Premierul sa colaboreze pentru binele public. Toti cetatenii care ne-au numit in functiile noastre vor avea de castigat", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Potrivit unor surse politice, discutia Iohannis - Ponta, la care consilierii celor doi nu au avut acces, a avut loc in cabinetul presedintelui. La final, Victor Ponta a scris pe Twitter: "Prima consultare institutionala a fost extrem de utila, serioasa si eficienta. Lucrurile intra pe fagasul normal".

Mai bine de o ora, seful statului si cel al Guvernului au convenit modul in care vor colabora in perioada urmatoare. De asemenea, au vorbit si despre situatia politica si economica a Romaniei, dar si despre prioritati.

"Romania nu poate sa ramana tara asteptarilor mari si rezultatelor mici, tara timpului irosit si oportunitatilor ratate", a spus Klaus Iohannis.

Duminica, la primul sau discurs in calitate de presedinte, Iohannis a vorbit despre modificarea Constitutiei, schimbarea legii electorale si scaderea numarului de parlamentari.

Potrivit unor surse, cei doi au stabilit sa mai aiba astfel de intalniri dupa sarbatori.

UPDATE 14:45 Premierul Victor Ponta afirma ca intalnirea avuta cu presedintele Klaus Iohannis a fost una extrem de utila, serioasa si eficienta, o prima consultare institutionala care arata ca lucrurile intra "pe fagasul normal".

"Prima consultare institutionala cu presedintele Iohannis - extrem de utila, serioasa si eficienta. Lucrurile intra pe fagasul normal", a scris Ponta pe Twitter.

UPDATE 13:30 Intalnirea dintre presedintele Klaus Iohannis si premierului Victor Ponta, de la Palatul Cotroceni, s-a incheiat, dupa aproximativ o ora, cei doi avand o discutie pe teme privind prioritatile guvernarii, actualitatea politica si economica si pespectivele colaborarii institutionale.

UPDATE 12:00 Victor Ponta a ajuns la Cotroceni la ora 11:55. Intalnirea dintre presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta a inceput, iar discutiile dintre cei doi oficiali au loc ”tete-a-tete”, au precizat pentru MEDIAFAX surse oficiale, in conditiile in care marti va avea loc o sedinta de Guvern.

Premierul a  precizat ca este o prima intalnire institutionala care poate

demonstra, dupa 10 ani, ce important este ca presedintele si premierul sa colaboreze pentru binele public. "Maine voi merge la Palatul Cotroceni pentru prima intalnire institutionala cu presedintele Iohannis. Dupa 10 ani putem in sfarsit sa demonstram romanilor ce important si benefic este ca presedintele si premierul sa colaboreze pt binele public. Toti cetatenii care ne-au numit in functiile noastre vor avea de castigat", afirma Ponta, duminica, pe Facebook.

Si presedintele Klaus Iohannis a confirmat intalnirea, precizand ca va discuta cu premierul si despre actualitatea politico-economica.

"L-am invitat maine, 22 decembrie, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Victor Ponta, la o intalnire la care vom discuta prioritatile guvernarii, actualitatea politico-economica si perspectivele colaborarii institutionale intre presedintie si guvern. intalnirea va avea loc la ora 12:00", a scris Iohannis tot pe Facebook.

Surse oficiale au declarat anterior ca presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta urmeaza sa aiba, luni, la ora 12.00, o intalnire la Palatul Cotroceni, pentru a discuta legat de prioritatile guvernarii, precum si perspectivele colaborarii institutionale intre Presedintie si Guvern. Intalnirea are loc la invitatia presedintelui Iohannis, au mentionat sursele citate.

La intalnire urmeaza sa fie discutate prioritatile guvernarii, actualitatea politico-economica si perspectivele colaborarii institutionale intre Presedintie si Guvern.

Klaus Iohannis a preluat duminica mandatul de presedinte. El a depus juramantul de investitura in sedinta solemna a Parlamentului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO