Klaus Iohannis o confirma pe Tatiana Niculescu Bran ca purtator de cuvant. Cand anunta lista integrala a echipei

Ultima actualizare: 11-12-2014 07:15

Klaus Iohannis a anuntat intr-o postare pe Facebook, ca Tatiana Niculescu Bran va fi purtatorul sau de cuvant incepand cu data de 21 decembrie.

Presedintele ales a mai precizat ca lista integrala a echipei care il va insoti la Palatul Cotroceni va fi data publicitatii saptamana viitoare.

"Tatiana Niculescu Bran va fi purtatorul meu de cuvant ca Presedinte al Romaniei, incepand cu data de 21 decembrie. Lista integrala a echipei care ma va insoti la Cotroceni va fi data publicitatii saptamana viitoare", a scris Klaus Iohannis pe contul sau de Facebook.

Scriitoarea si jurnalista Tatiana Niculescu Bran a fost redactor la Radio BBC World Service intre anii 1995 - 2004 si sef al sectiei BBC de la Bucuresti intre anii 2004 - 2008. Ea a scris pe contul personal de pe Facebook ca i s-a propus aceasta functie si ca ... a acceptat.

"O stire despre mine (sper sa fie o veste buna)

Presedintele ales al Romaniei, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus sa-i fiu purtator de cuvant si consilier de comunicare. Sunt onorata ca s-a gandit la mine. Las deoparte cartea pe care ma apucasem s-o scriu, si devin, asadar, din purtatoare de cuvinte, purtatoare de cuvant". - a anuntat Tatiana Niculescu.

 

Cine este Tatiana Niculescu Bran

Conform informatiilor postate pe site-ul editurii Polirom, Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Intre 1995 si 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, sectia romana de la Londra. Intre 2004 si 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti. In 2006 a publicat primul roman non-fictional din literatura romana, Spovedanie la Tanacu, urmat, in 2007, de Cartea Judecatorilor. Cele doua romane, in dramatizarea autoarei, au devenit piesa de teatru.

Spovedanie la Tanacu a avut premiera la New York in 2007, in regia lui Andrei Serban. Acelasi volum a inspirat de asemenea filmul Dupa dealuri (Beyond the Hills), in regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012. In 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru Brancusi contra SUA, o abordare inedita a celebrului proces cu acelasi nume intentat de Brancusi statului american in 1926.

Tatiana Niculescu Bran a mai publicat Noptile Patriarhului (2011), In Tara lui Dumnezeu (2012), Spovedanie la Tanacu (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus in limba italiana), Cartea Judecatorilor (ed. a II-a, 2013) si Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut (2013).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO