Ponta: NU candidez la prezidentiale. Daca liderii PSD o vor cere inseamna ca nu sunt bun de premier

29-04-2013 15:47


Victor Ponta

Victor Ponta a declarat ca nu candideaza la alegerile prezidentiale de anul viitor, ci il va sustine pe Crin Antonescu, iar daca liderii PSD ii vor cere sa devina candidat inseamna ca nu mai este bun sa ocupe pozitia de prim-ministru.

Ponta a fost intrebat cum vede afirmatiile lui Adrian Nastase cu privire la existenta in PSD a unei anumite presiuni pentru desemnarea unui candidat propriu la prezidentiale.

"Cand vorbim de candidati, nu putem vorbi in general. Cine e candidatul la prezidentiale al PSD? Eu nu candidez, am un mandat de prim-ministru suficient de dificil, am o intelegere absolut clara cu Crin Antonescu si ma tin de cuvant. Inainte de a construi USL mi-am intrebat colegii: «Nu putem avea ambele functii, si cea de presedinte si cea de prim-ministru. Care credeti ca e cea mai importanta functie pentru PSD?». Absolut toti au spus functia de prim-ministru. Liberalii s-au tinut de cuvant, m-au sprijinit, m-au votat, sunt prim-ministru, acelasi lucru se va intampla si in 2014", a sustinut Ponta.

El a fost intrebat ce pozitie va avea daca in vara anului viitor liderii PSD ii vor cere sa devina candidat la prezidentiale. "Asta inseamna ca vor sa ma dea jos din functia prim-ministru, nu? Pentru ca, daca PSD va avea candidatul la prezidentiale, functia de prim-ministru apartine PNL. Nu mi se pare un scenariu probabil. Pentru mine nu e un lucru bun, pentru ca inseamna ca nu mai sunt bun de prim-ministru si trebuie sa fiu promovat", a replicat Ponta.

In privinta candidaturii pe liste separate la europarlamentare, liderul PSD a mentionat ca a stiut de la inceput ca se va candida separat, intrucat el a fost cel care a scris protocolul USL, unde nu este prevazuta candidatura comuna.

Ponta a sustinut ca PSD are o miza mult mai mare decat liberalii, ALDE nefiind intre primele doua grupuri politice din Parlamentul European, existand o confruntare intre PES si PPE pentru viitorul post de presedinte al Comisiei Europene. In acest context, presedintele PSD a mentionat ca luna viitoare va merge in Germania, pentru o actiune electorala.

Premierul a fost intrebat daca nu admite cele sustinute de Adrian Nastase ca rezultatul europarlamentarelor ar putea genera tensiuni intre liderii PSD si PNL la nivel local. "Ii calmam noi, mai rau s-au certat cu candidaturile, nu cred ca o sa se certe acuma", a replicat Ponta.

"Vreau sa-i vad pe toti cei care conduc organizatiile PSD ce performanta electorala au singuri, pentru ca unii mi-au spus «dom’le, daca noi candidam nu stiu unde, la Cluj sau la Calarasi, castigam si nu ne-ati dat voie, ati pus candidat de la PNL. Altii s-au ascuns sub palaria USL si au zis ca daca scria USL castiga oricine. Asa incat eu, in mai (2014, n.r.), voi sti exact care este valoarea politica a fiecarei organizatii a PSD (...) E un test foarte important", a mai spus liderul PSD.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO