Ponta anunta, la Berlin, ca va mentine cota unica de 16% pe parcursul celor patru ani de guvernare

10-06-2013 16:55

Cota unica de 16% va fi mentinuta pe parcusul celor patru ani de guvernare USL, pentru a garanta stabilitatea si predictibilitatea sistemului fiscal romanesc, a anuntat premierul Victor Ponta, la Berlin.

"Vom mentine sistemul fiscal cat mai stabil si predictibil posibil. Cota unica de 16% - o sa fiu foarte sincer spunandu-va ca eu si alti social-democrati am propus sa o schimbam, dar din cauza influentei pozitive a partenerilor nostri liberali de coalitie am decis sa pastram cota unica si o vom mentine in mandatul de patru ani. Este o garantie a stabilitatii legislatiei noastre fiscale", a spus Ponta, in conferinta organizata la sediul Deutsche Bank.

Programul de guvernare al USL pentru perioada 2013-2016 prevede mentinerea plafonului maximal de impozitare de 16% si introducerea, pe parcursul mandatului, a unui impozit diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale, respectiv prin cote de 8%, 12% și 16%, stabilite pe grile de venit.

In discursul sustinut in fata oamenilor de afaceri germani, Ponta a aratat ca Romania s-a confruntat, incepand cu 2009, cu o criza economica si sociala, iar anul trecut a trecut printr-o criza politica, dar ca autoritatile sunt hotarate sa asigure in prezent stabilitate si predictibilitate.

"Vestea buna este ca ne-am invatat lectiile, am avut alegerile, iar acum stabilitatea, predictibilitatea si implicarea in promovarea reformelor sunt punctele pe agenda mea si sunt foarte hotarat sa urmez acest program pe urmatorii patru ani", a afirmat premierul.

El a prezentat oamenilor de afaceri germani potentialul economic al Romaniei, inclusiv din punct de vedere al infrastructurii aeroportuare, si a precizat ca este constient de faptul ca stabilitatea politica este o conditie pentru ca investitorii straini sa aiba incredere in meidul de afaceri romanesc.

Ponta a admis insa ca exista in continuare probleme de infrastructura, dar a asigurat ca, pana la sfarsitul acestei luni, va fi promovata in Parlament o noua lege privind parteneriatul public-privat care va rezolva si aceasta situatie.

Premierul a aratat totodata ca legislatia muncii este in continuare una "competitiva" din punct de vedere al costului fortei de munca si ca Romania trebuie sa pastreze acest avantaj competitiv chiar daca aceasta legislatie nu este "foarte populara" printre unii colegi de partid si lideri sindicali.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26