Politicienii au votat. Afla pentru ce!

Alegeri

18 milioane de romani cu drept de vot au fost chemati la urne, ca sa-i desemneze pe cei 315 deputati si 137 de senatori din viitorul Parlament. Vezi mai jos pentru ce au votat politicienii.


UPDATE 6: Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat ca romanii au de ales, in acest scrutin, intre o stanga reprezentata de coruptie si minciuna si o dreapta care ofera solutii problemelor Romaniei.

UPDATE 5: Vicepresedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, candidat la un post de deputat in Colegiul nr. 3, circumscriptia Bistrita-Nasaud, a declarat, dupa ce a votat intr-o sectie din orasul Nasaud, ca a pus stampila "impotriva ciumei comuniste".

Citește și
Traian Basescu la alegeri
Presedintele Traian Basescu a votat la Colegiu A.D Xenopol
De ce criminalul Ion Rîmaru a strigat, înainte de a fi împuşcat: „Să fie adus aici tata!”
Vor intra oamenii cu bani, care dau conserve cu fasole si carnati.
Corneliu Vadim Tudor
UPDATE 4:  Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a votat duminica "cu mare speranta" la scoala 156 din Bucuresti, promitand ca va ramane in politica si isi va radicaliza discursul, indiferent daca va intra in Parlament sau nu.  A venit la vot in jurul orei 12.30, insotit de cativa membri de partid si s-a interesat la membrii Comisiei de votare de prezenta oamenilor la urne.

Am votat pentru viitor, pentru o noua generatie de oameni politici tineri, impotriva politicienilor trecutului. Am votat pentru bine, pentru cei mai in varsta, pentru parintii nostri.
Tudor Chiuariu

UPDATE 3: Fostul ministru al justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat ca a votat pentru o noua generatie de oameni politici tineri, candidatul liberal indemnandu-i pe alegatori sa iasa la vot.

 UPDATE 2: Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat dupa ce s-a prezentat la urne ca votul politic va fi preponderent si in cazul scrutinului uninominal. Fostul sef de stat a venit la vot impreuna cu sotia sa, Nina.

 UPDATE 1: Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, candideaza pentru un mandat de deputat in colegiul Mizil din Prahova. Nastase a declarat ca a votat pentru revenirea la normalitate. Adrian Nastase a votat pe listele electorale suplimentare, fiind al treilea alegator care si-a exprimat optiunea in sectia de votare numarul 243 Mizil pe asemenea liste. El a explicat ca legea permite candidatilor sa voteze fie in colegiul uninominal unde isi au resedinta, fie in colegiul unde candideaza, si ca el a ales a doua varianta.

Exista o anumita oboseala a oamenilor legata de competitia politica", la care se ia in calcul si starea de dezamagire in legatura cu situatia in care se afla.
Ion Iliescu
Presedintele Traian Basescu a votat la Colegiul Economic "A.D.Xenopol" din Capitala, spunand ca si-a exprimat optiunea astfel incat noul Parlament sa ii reunesca pe cei care au confirmat in ultimul mandat si pe reprezentantii noii generatii de politiceni.

Marko Bela a votat "pentru o intelegere cat mai buna intre romani si maghiari”. 

Presedintele PNG-CD, George Becali, a declarat duminica, in sectia de votare din Pipera, ca s-a decis sa voteze in colegiul unde candideaza si a indemnat alegatorii sa vina la vot pentru ca este o zi speciala. "Am fost la biserica si m-am rugat sa iasa lumea la vot pentru ca azi e o zi speciala si Dumnezeu daca vrea sa fiu deputat, voi fi, daca nu vrea Dumnezeu... nimic nu poti face", a declarat Gigi Becali.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la iesirea din sectia de votare numarul 38 din sectorul 1, ca ii indeamna pe romani sa mearga la vot pentru ca este un moment istoric, fiind prima data cand se voteaza oameni si nu liste.

Mircea Geoana a votat la sectia nr. 200 din localitatea Dabuleni si i-a indemnat pe romani sa vina la urne, fiind "un vot care va influenta destinul Romaniei in urmatorii 20 de ani". El a votat pentru "schimbarea din temelii a Romaniei", apreciind ca acest vot reprezinta un nou inceput pentru romani.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca alegerile parlamentare reprezinta un moment crucial pentru Romania, iar cetatenii trebuie sa iasa la vot si sa opteze pentru un drum care sa permita tarii sa devina a saptea putere economica a Europei.

Presedintele PDL, Emil Boc, a votat la o sectie din incinta Scolii Generale nr. 10 din Cluj-Napoca, spunand ca si-a exprimat optiunea pentru "cei care cred ca cea mai buna politica este rezolvarea problemelor oamenilor". Emil Boc a ajuns la sectia de votare impreuna cu sotia sa.

Articol recomandat de sport.ro
Cum a numit Ronald Koeman naționala României, la trei zile după ce Olanda ne-a eliminat de la EURO 2024
Cum a numit Ronald Koeman naționala României, la trei zile după ce Olanda ne-a eliminat de la EURO 2024
Citește și...
Astazi, Romania voteaza!
Astazi, Romania voteaza!

18 milioane de romani cu drept de vot sunt chemati la urne, ca sa-i desemneze pe cei 315 deputati si 137 de senatori din viitorul Parlament.

Presedintele Traian Basescu a votat la Colegiu A.D Xenopol
Presedintele Traian Basescu a votat la Colegiu A.D Xenopol

Presedintele Traian Basescu si sotia sa, Maria au venit la Colegiu Economic A.D Xenopol pentru a vota.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a votat la scoala din Ciofliceni, Ilfov
Premierul Calin Popescu Tariceanu a votat la scoala din Ciofliceni, Ilfov

Calin Popescu Tariceanu voteaza in Ciofliceni, comuna Snagov, Judetul Ilfov. El candideaza pentru un mandat in Camera Deputatilor pentru acest Colegiu din Ilfov.

Recomandări
Două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au fost ridicate în aer pentru a monitoriza situaţia
Două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au fost ridicate în aer pentru a monitoriza situaţia

Ministerul Apărării a anunţat, sâmbătă, că, din cauza unor noi atacuri ale Rusiei asupra unor obiective din Ucraina, două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au fost ridicate în aer pentru a monitoriza situaţia.  

Ambasadorul Spaniei la București: ”Românii sunt foarte apreciați”. Suntem a doua cea mai mare comunitate străină
Ambasadorul Spaniei la București: ”Românii sunt foarte apreciați”. Suntem a doua cea mai mare comunitate străină

Românii din Spania reprezintă a doua comunitate de străini în această țară. În jur de un milion de conaționali și-au făcut acolo un rost, arată datele oficiale.  

Surse: Guvernul pregătește suprataxarea câștigurilor ”excepționale”. Ce venituri ar fi vizate
Surse: Guvernul pregătește suprataxarea câștigurilor ”excepționale”. Ce venituri ar fi vizate

Guvernul pregătește suprataxarea câștigurilor ”excepționale”, cum ar fi cele din tranzacțiile imobiliare, potrivit unor surse politice.