Vasile Blaga, noul presedinte PDL. Lista noilor prim-vicepresedinti si vicepresedinti ai partidului

×
Codul embed a fost copiat

Partidul Democrat Liberal si-a ales noua conducere la Conventia Nationala Extraordinara de la Palatul Parlamentului. 47 de functii au fost puse la bataie, dupa demisia in bloc a fostilor lideri, ca urmare a dezastrului de la locale.

20.30 Liderul PDL Vasile Blaga, ales sambata la Conventia Extraordinara la sefia partidului, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca nu a primit pana la acest moment niciun telefon din partea presedintelui Traian Basescu.

Blaga a fost intrebat daca presedintele Basescu l-a sunat pentru a-l felicita pentru alegerea in functia de presedinte al PDL.

"Nu am primit pana acum niciun telefon de la presedintele Traian Basescu, probabil ca e ocupat in aceasta perioada", a spus Blaga.

18:08 CNC al PDL a ales vicepresedintii partidului – George Scripcaru, Mircea Hava, Sulfina Barbu, Gabriel Berca, Anca Boagiu, Cristian Boureanu, Costica Canacheu, Traian Igas, Constantin Ostaficiuc, Andreea Paul, Radu F. Alexandru, Alin Tise, Raluca Turcan, Sever Voinescu, Florin Popescu. Cele mai multe voturi au fost obtinute de George Scripcaru - 843 voturi, care a fost urmat de Mircea Hava - 813 voturi, Gabriel Berca - 807 voturi, Anca Boagiu - 778 voturi, Constantin Ostaficiuc - 776 voturi, Raluca Turcan - 740 voturi, Andreea Paul - 707 voturi, Cristian Boureanu - 706 voturi, Sever Cotoi Voinescu - 699 voturi, Radu F. Alexandru - 656 voturi, Traian Igas - 602 voturi, Aurelian Florin Popescu - 597 voturi, Alin Tise - 581 voturi, Costica Canacheu - 559 voturi si Sulfina Barbu - 433 voturi.

Citește și
Curtea Constitutionala
Legea referendumului si cea de functionare a Curtii Constitutionale, discutate la CC pe 9 iulie
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

17:05 Primarul Aradului, Gheorghe Falca, alaturi de presedintele consiliului judetean Arad, Nicolae Iotcu, dar si liderul PDL Neamt, Gheorghe Stefan, s-au numarat intre absentii de la Conventia Nationala Extraordinara a partidului, de sambata, de la Palatul Parlamentului.

Din totalul de 1.460 de delegati si-au inregistrat prezenta 1.214 democrat-liberali.

16:55 Europarlamentarul PDL Cristian Preda a explicat, sambata, cum a devenit prim-vicepresedinte al partidului, dupa ce BPN cerea in urma cu cateva saptamani excluderea sa din partid, el aratand ca "istoria e rapida si neasteptata".

"Istoria e rapida si neasteptata. Acum cateva saptamani eram propus de BPN pentru a fi exclus din PDL, astazi am primit increderea colegilor", a precizat Cristian Preda.

El a apreciat ca "rasturnari neasteptate" vor mai fi.

16:16 Teodor Baconschi a plecat de la reuniunea PDL, dupa ce au fost anuntate rezultatele alegerilor pentru cele functii de prim-vicepresedinte al partidului, el pierzand competitia.

"Cred ca a fost o mai mare competitie pe locul pe care am candidat eu", le-a spus Baconschi ziaristilor, la plecare.

Teodor Baconschi a declarat ca "este o infrangere" faptul ca nu a fost reales in functia de prim-vicepresedinte al PDL, dar a mentionat ca "bandul" sau este CV-ul sau.

15:55 Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sambata, ca a fost felicitat telefonic de premierul Victor Ponta, insa a precizat ca democrat-liberalii nu vor colabora cu USL cata vreme aceasta formatiune incearca sa confiste statul. In ceea ce priveste speranta exprimata de Victor Ponta pentru normalizarea relatiilor putere - opozitie, Blaga a sustinut ca o colaborare cu USL deocamdata nu este posibila din cauza atitudinii actualei puteri. "Atata timp cat singura grija a USL este sa confiste statul, institutiile lui, sa puna sub semnul intrebarii decizii ale institutiilor statului care nu le convin, ca cea a Curtii Constitutionale, sa inventeze «grajdeni» de cate ori au nevoie, pe ultimul il cheama Pop, fostul ministru al Educatiei, nu vom putea colabora. In schimb, in Parlament, pe probleme de interes national, de fiecare data vom colabora", a explicat Blaga.

15:34 Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat agentiei MEDIAFAX ca il felicita pe Vasile Blaga pentru alegerea in functia de presedinte al PDL si ca spera ca, impreuna, sa poata normaliza relatia dintre putere si opozitie in sensul civilizarii si respectarii normelor democratice.

"Il felicit pe Vasile Blaga pentru alegerea in functia de presedinte PDL si sper ca, de aici inainte, impreuna, sa putem normaliza relatia dintre putere si opozitie in sensul civilizarii si respectarii normelor democratice. Bineinteles, vom fi adversari, dar nu cred ca trebuie sa fim dusmani", a declarat pentru MEDIAFAX liderul PSD.

15:32 Cezar Preda, Cristian Preda, Mihai Stanisoara si Dorin Florea au fost alesi, sambata, in cele patru functii de prim-vicepresedinti PDL.

Pentru cele patru functii de prim-vicepresedinte au candidat Mihai Stanisoara, Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda, Teodor Baconschi si Theodor Paleologu.

Cezar Preda a obtinut cele mai multe voturi, respectiv 926. Acesta a fost urmat de Dorin Florea - 881 de voturi, Cristian Preda - 872 de voturi si Mihai Stanisoara - 751 de voturi.

De asemenea, Teodor Baconschi a obtinut 382 de voturi, iar Theodor Paleologu - 364 de voturi, acestia pierzand competitia.

In functia de secretar general a fost ales Gheorghe Flutur.

15:21 Fostul presedinte al PDL Emil Boc a declarat, sambata, ca succesul lui Vasile Blaga, ales presedinte al partidului, inseamna succesul PDL, lucru pe care si-l doreste din tot sufletul.

"Eu i-am transmis domnului Blaga felicitari, i-am dat simbolul continuitatii in Partidul Democrat Liberal, acest afis care a reprezentat victoriile noastre in toate competitiile, din 2004 incoace, si am adaugat pe spate faptul ca succesul lui Vasile Blaga inseamna succesul PDL, lucru pe care mi-l doresc din suflet pentru partidul nostru", a spus Boc.

14:53 Conventia Nationala a PDL a adoptat, sambata, la propunerea lui Vasile Blaga, o rezolutie in care partidul face apel la toate "fortele pro-democratice din Romania sa se delimiteze de atacul impotriva legalitatii si a statului de drept lansat de Guvernul USL condus de primul ministru Victor Ponta".

In documentul citit de Blaga, dupa ce a fost ales presedinte al PDL, sunt mentionate "seria de abuzuri fara precedent la adresa institutiilor statului"; faptul ca "pentru prima oara in 22 de ani de democratie primul ministru al Guvernului a refuzat sa respecte o decizie a Curtii Constitutionale"; "initiativele repetate de modificare a legilor pentru transformarea lor din norme de interes public in instrumente menite sa serveasca persoane sau partide"; "excesul de ordonante de urgenta emise de Guvern care nu se ocupa de problemele imediate ale cetatenilor si reflecta intentia de acaparare a statului"; "lipsa de decizii si solutii economice coerente si realiste ale Guvernului USL"; faptul ca "imaginea Romaniei, pe plan international, si pozitia ca stat membru al Uniunii Europene sunt afectate de actul de plagiat stabilit in cazul primului ministru Victor Ponta".

14:47 "Va multumesc pentru incredere. Va spun drept: nu este timp de prea multe vorbe. Alaturi de echipa pe care o veti vota intram intr-o etapa noua. Vom adauga istoriei noastre tot ce este necesar pentru un PDL al anului 2012. Un PDL lider al dreptei romanesti, un PDL catalizator. Un partid care este capabil sa anime si sa inspire fortele politice ale dreptei si energia societatii civile", le-a spus Blaga democrat-liberalilor reuniti la Palatul Parlamentului.

14:02 Vasile Blaga a fost ales, sambata, presedinte al PDL, delegatii la Conventia Nationala extraordinara a partidului exprimand 1.197 voturi "pentru" si 28 "impotriva". Vasile Blaga a fost singurul candidat la sefia partidului. Delegatii au votat pe buletine. Dupa ce vor fi anuntate oficial rezultatele votului, vor tine discursuri presedintele ales si Emil Boc, in calitate de fost presedinte.

Pentru cele patru functii de prim-vicepresedinte candideaza Mihai Stanisoara, Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda, Teodor Baconschi si Theodor Paleologu. La functia de secretar general candideaza Gheorghe Flutur. Acestia isi vor prezenta candidaturile, dupa care se va trece la vot.

Ulterior vor fi prezentate candidaturile pentru cele 15 posturi de vicepresedinte si pentru trezorier. Pentru functia de trezorier candideaza Ion Ivascu.

La functiile de vicepresedinte si-au depus candidaturile: Sulfina Barbu, Gabriel Berca, Anca Boagiu, Sebastian Bodu, Cristian Boureanu, William Branza, Costica Canacheu, Edward Honorius Circa, Irinel Cristu, Constantin Dumitru, Eduard Finkelstein, Tinel Gheorghe, Mircea Hava, Traian Igas, Petru Luhan, Mircea Marin, Jean Marian Marinescu, Iliuta Mihaela, Constantin Ostaficiuc, Andreea Paul, Cristian Petrescu, Aurelian Florin Popescu, Cezar Preda, Silviu Prigoana, Radu F. Alexandru, George Scripcaru, Bucur Stefan Stoica, Alin Tise, Alin Silviu Trasculescu, Raluca Turcan, Sever Cotoi Voinescu.

In final vor fi alesi cei 14 secretari executivi si cei trei secretari generali adjuncti. La functia de secretar executiv si-au depus candidaturile: Vasile Bors, Constantin Cerbulescu, Gigi Christian Chiru, Edward Honorius Circa, Constantin Cristian Poteras, Florin Dragos David, Oliviu Dorin Gligor, Constantin Dumitru, Eduard Finkelstein, Cristian Daniel Florian, George Ionescu, Tinel Gheorghe, Gheorghe Groza, Mihai Dan Marian, Marian Zlotea, Jean Marian Marinescu, Marius Rogin, Iliuta Mihaela, Mircea Marin, Petru Luhan, Augustin Alin Popoviciu, Ion Ruset, Sebastian Bodu, Adrian Vasile Silasi, Florin Simion, Theodor Paleologu, Silviu Alin Trasculescu, Victor Tarhon, William Branza. Pentru posturile de secretar general adjunct candideaza: Ioan Balan, Bogdan Cantaragiu, Ion Dumitrel, Alin Augustin Popoviciu, Cristian Daniel Florian.

La final, Vasile Blaga va sustine o conferinta de presa. Inainte de a fi ales, Blaga a declarat la Conventia Nationala, ca democrat-liberalii ii cer demisia premierului Victor Ponta, invocand situatia plagiatului care ar fi fost comis de acesta.

"Ne aflam intr-un moment in care constructia democratica a societatii romanesti se afla intr-un mare pericol, intr-un moment in care libertatea prezenta si sansele viitoare ale romanilor sunt din nou amenintate de presiunile si demagogia stangii socialiste", a declarat Blaga.

El a sustinut ca actualii guvernanti sunt la putere de cateva luni si "tot ce vedem este imaturitate si amatorism, confuzie si discurs populist, minciuni, coruptie, plagiat".

"Decontul demagogiei si ineficientei USL se va vedea in curand, mai curand decat isi inchipuie varfurile USL", a adaugat Blaga.

El a mai apreciat ca nu a fost luata nicio decizie cu adevarat importanta pentru dezvoltarea economiei tarii, dar ca, in schimb, Victor Ponta si guvernul USL "nu scapa nicio ocazie pentru a discredita statul de drept".

"Nu s-a mai vazut inca un prim-ministru si un guvern care sa trateze iresponsabil institutiile fundamentale ale statului atunci cand deciziile lor nu le convin. Nu s-a mai vazut un prim-ministru care sa atace o hotarare a Curtii Constitutionale atunci cand nu-i convine. Spune ca este politizata Curtea Constitutionala; dar nu a fost politizata atunci cand a luat decizii favorabile USL, cand era in opozitie? Amintesc doar de comasarea alegerilor; salutau cu mare placere decizia CC, iar noi nu am contestat-o. Uitati la ce practici apeleaza USL pentru a-si salva presedintele de furt, de plagiat. (...) Si ce s-a gandit domnul Ponta in situatia asta? Sa inventeze un nou Grajdan. Si il cheama Pop (...). Pentru toate astea, noi astazi ii cerem demisia domnului prim-ministru Victor Ponta", a spus Blaga.
 

Candidatul la functia de presedinte al PDL, Vasile Blaga, a declarat, sambata, la Conventia Nationala, ca se angajeaza sa fie garantul demersului de unitate si solidaritate in partid, care trebuie sa fie puternic si principalul catalizator al fortelor de dreapta si centru-dreapta.

Blaga a spus, in discursul de prezentare a motiunii cu care candideaza, ca are speranta in viitorul PDL si incredere in "societatea dreapta" pe care democrat-liberalii o promit cetatenilor.

"Nu sunt omul cuvintelor inflorite. Am sa va spun direct cum vad eu partidul si viitorul sau", a adaugat Blaga.

El a spus ca este o mare onoare sa candideze, dar si o mare responsabilitate.

"Vreau un PDL unit, solidar, puternic, atasat principiilor si valorilor de centru-dreapta", a precizat Vasile Blaga, adaugand ca proiectul politic al partidului se adreseaza tuturor acelora care impartasesc valorile dreptei.

Blaga a aratat ca PDL trebuie sa fie principalul catalizator al tuturor fortelor politice de dreapta si centru-dreapta.

"In acest moment, este necesar ca PDL sa se reorganize si sa-si onoreze asa cum se cuvine rolul de partid de opozitie. Nu e un demers usor", a mai spus Blaga.

El a mentionat ca PDL are nevoie de unitate si solidaritate.
"Ma angajez sa fiu garantul acestui demers. Am dovedit ca sunt un om al dialogului. Nu am fost si nu sunt omul care sa sape transee in partid. Si atunci cand nu mi-au convenit multe lucruri, am ales calea solidaritatii", a adaugat Vasile Blaga.

Deputatul PDL Victor Boiangiu a cazut, sambata, la intrarea in sala in care se va desfasura Conventia Nationala a partidului, si s-a ranit la cap, el primind ingrijiri medicale.

Boiangiu a cazut la intrarea in sala. El s-a ranit la frunte si a inceput sa sangereze.

Deputatul a fost ajutat sa iasa din sala de catre colegii sai Raluca Turcan si Cezar Preda.

La fata locului a venit si un echipaj SMURD care i-a acordat ingrijiri, pansandu-i rana.

Numerosi democrat-liberali, intre care Emil Boc, Vasile Blaga si alti lideri ai partidului au mers sa discute cu Boiangiu, pentru a vedea care este starea acestuia.

Vasile Blaga declara la depunerea motiunii "PDL pentru o societate dreapta" ca vrea sa recastige increderea romanilor.

Obiectiv comun de altfel cu cel al lui Mihai Razvan Ungureanu. Fostul premier declara saptamana trecuta ca va candida la parlamentare pe listele unei noi formatiuni care sa reuneasca forte politice de la PDL la PNTCD.

Conform unor surse citate de agentia Mediafax, fostul premier a fost deja invitat sa participe la Convenţia de sambata. 1450 de delegati vor vota aici noua conducere a Democrat-Liberalilor. Presedintele PDL Suceava Gheorghe Flutur este singurul inscris pentru functia de secretar general. Pentru cele 4 functii de prim-vicepresedinte candideaza 6 nume printre care Cristian Preda, Teodor Baconschi si Theodor Paleologu. Iar la cele 15 scaune de vicepresedinte acced, printre altii, Sever Voinescu, Mircea Hava sau Raluca Turcan.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Traian Ungureanu: Pana si comunistii au lasat Monitorul Oficial unde l-au gasit, la Parlament
Traian Ungureanu: Pana si comunistii au lasat Monitorul Oficial unde l-au gasit, la Parlament

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a declarat, joi, ca premierul Victor Ponta "muta institutiile cum ii trece prin cap", precizand ca nici comunistii n-au indraznit sa scoata Monitorul Oficial din subordinea Parlamentului.

Legea referendumului si cea de functionare a Curtii Constitutionale, discutate la CC pe 9 iulie
Legea referendumului si cea de functionare a Curtii Constitutionale, discutate la CC pe 9 iulie

Curtea Constitutionala ia in discutie, in 9 iulie, sesizarile PDL privind neconstitutionalitatea modificarilor aduse de Parlament Legii referendumului si Legii de organizare si functionare a Curtii Constitutionale.

PDL contesta la CC modificarile la Legea referendumului si la Legea Curtii Constitutionale
PDL contesta la CC modificarile la Legea referendumului si la Legea Curtii Constitutionale

PDL a depus, miercuri, sesizarile privind neconstitutionalitatea modificarilor aduse de Parlament Legii referendumului si Legii Curtii Constitutionale.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.