Parlamentarii si-au inceput mandatul... ascultand colinde

15-12-2008 00:00

Au stat la rand sa-si ia cheile de la masina si de la camera de hotel, si-au facut poze, au zabovit putin prin sala de sedinte si au plecat acasa.

Asa a aratat pe scurt, ziua de lucru a senatorilor si deputatilor, reuniti pentru prima data, in noua legislatura. Noii parlamentari nu stiu prea multe despre proceduri si despre regulamente, dar pun mare baza pe mapele pe care le-au primit, care contin tot ce trebuie sa stie un viitor membru al legislativului.

Oricum, ziua de azi a fost mai mult de socializare si de acomodare. Au participat la o sedinta solemna si s-au intretinut cu colegii. Pana si-au gasit locurile in banci a fost putin mai dificil, dar si acest moment a fost depasit in cele din urma.

Se plang insa ca Palatul Parlamentului este foarte mare si ca trebuie sa mearga prea mult pe jos ca sa ajunga de la sala grupului la sala de sedinte. Poate ca nu chiar toti vor apuca sa si faca aceste drumuri, intrucat in perioada urmatoare noii parlamentari vor trebui si validati si ar putea exista surprize.

In general, insa, atmosfera de azi a fost foarte relaxata si s-a simtit ca se apropie Craciunul. Deputatii au inceput legislatura 2008-2012 ascultand colinde.

Crezi ca dupa retragerea lui Theodor Stolojan din functia de prim-ministru, va face fata Emil Boc acestei provocari? Comenteaza aici!


VIDEO PROTVPLUS.RO