Generalul Oprea, TRADAT de membrii serviciului secret al MAI. Conditia pe care au pus-o ofiterii inainte sa depuna marturie

15-04-2016 11:00

Se complica lucrurile in dosarul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.

Ofiteri de la Directia de Informatii si Protectie Interna depun marturie impotriva demnitarului, dar si impotriva fostului lor sef direct, cercetat in dosar, chestorul Gheorghe Nicolae.

Este vorba despre audieri mai putin obisnuite. Ofiteri de la Directia de Informatii si Protectie Interna, serviciul secret al Ministerului de Interne, cei care de altfel pare sa fi declansat aceasta investigatie spectaculoasa, au acceptat sa fie audiati, sa depuna noi marturii, cu o singura conditie: sa fie martori cu identitate protejata.

Asa ca toti cei implicati in dosar nu pot sti cine depune marturie, cine ofera aceste informatii anchetatorilor, insa aud cu cu urechile lor prin sistemul audio-video ce anume au de spus in legatura cu aceste suspiciuni de coruptie.

Sunt asadar principalii martori ai acuzarii in acest dosar in care, pe de o parte, fostul sef al DIPI, chestorul Gheorghe Nicolae, este suspectat de deturnare de fonduri, iar fostul ministru de interne Oprea de abuz in serviciu.

Este vorba despre o posibila finantare nelegala a Ministerului de Interne, la cererea acestui serviciu, dar nu pentru a folosi banii in cadrul operatiunilor de depistare a infractiunilor de coruptie, ci pentru a achizitiona, la vremea respectiva, un autoturism de lux, o masina de serviciu pentru Gabriel Oprea, acuzatii pe care fostul demnitar le-a respins categoric.

Asadar, ancheta merge inainte, un lucru este cert: avocatii care asista la aceasta procedura cred la mijloc este vorba de un conflict intern in Directia de Informatii si Protectie Interna.

Ramane de vazut in ce masura aceste marturii vor determina ca cei 4 acuzati – Gabriel Oprea, Gheorghe Nicolae si alti doi fosti membri DIPI, sa fie trimisi in judecata, respectiv sa determine o decizie definitiva de condamnare.


VIDEO PROTVPLUS.RO