Numele lui Mihail Boldea apare intr-un alt dosar penal. De ce este acuzat fostul parlamentar

04-12-2013 18:22

Numele fostului parlamentar Mihail Boldea, recent eliberat din penitenciar, apare intr-un alt dosar penal instrumentat de procurorii DIICOT, pentru afaceri imobiliare murdare.

Mai multe persoane il acuza pe Boldea de inselaciune, dupa ce impreuna cu alti complici le-ar fi vandut locuintele si i-ar fi lasat in strada.

Zece persoane banuite ca faceau parte din retea au fost audiate toata noaptea de procurorii DIICOT. Pe langa ele, si martori. Au povestit ca victimele erau, in primul rand, oamenii nevoiasi sau bolnavi, dar care aveau in proprietate o locuinta.

Una dintre pagubite nici macar nu era in tara, cand s-a trezit fara apartament.

Femeia sustine ca in 2010 era in Grecia, cand Boldea ar fi sunat-o. I-ar fi spus ca nepotul ei, pe care-l lasase in apartament, a acumulat datorii uriase la intretinere. Si, din aceasta cauza, risca sa piarda locuinta. Mihail Boldea, sustine pagubita, s-ar fi oferit atunci sa o ajute si, cu incredere, ea a acceptat. Imediat o alta persoana i-ar fi cerut sa trimita in tara o procura.

In realitate, membrii gruparii s-au folosit de document si au vandut apartamentul. Pentru a i se pierde urma, locuinta ar fi trecut pe la trei proprietari, spun surse din cadrul anchetei. La fel ar fi procedat suspectii cu 20 de apartamente si imobile, adunand astfel peste un million si jumatate de lei.

Mihail Boldea mai este judecat intr-un dosar in care este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat specializat in inselaciuni cu locuinte. Dupa aproape doi ani de arest, magistratii Inaltei Curti au decis sa-l cerceteze in libertate.


VIDEO PROTVPLUS.RO