Nume surpriza pentru colegiile USL inainte de alegeri: Gigi Becali, Victor Ciorbea si Petre Roman

Ultima actualizare: 29-10-2012 14:57

Siguri pe succesul alegerilor parlamentare din decembrie, social-democratii si liberalii si-au impartit colegiile. Negocierile sunt aproape gata, iar pe liste apar surprize.

Doi fosti premieri, Victor Ciorbea si Petre Roman, ar putea sa devina senatori, sustinuti de PNL. Spre mirarea tuturor, inclusiv a partenerilor din PSD, tot liberalii i-au cedat un loc, de deputat de Bucuresti, si lui Gigi Becali.

De saptamana viitoare, Gigi Becali se va putea declara liberal cu acte. Patronul de la Steaua se va inscrie in PNL sparand sa castige un post de deputat in sectorul sase.

"Eu, cand intru in USL, Antonescu va fi presedinte 500%, nu 90%, pentru ca eu voi fi acolo un scut si oricine se va apropia de Antonescu il voi face KO. Cand ei vor veni cu flacara violet, eu uite cu ce vin... (arata crucea)"

Invitat al emisiunii "Dupa 20 de ani", care se va difuza duminica la PROTV, Victor Ponta n-a comentat foarte mult cooptarea lui Gigi Becali in USL.

Tot din partea liberalilor, o alta surpriza la Bucuresti ar putea fi candidatura fostului premier, Victor Ciorbea. Potrivit unor surse, acesta s-ar putea inscrie in cursa electorala intr-unul dintre cele doua colegii de senator din sectorul doi.

Avand sustinerea primarului Niculae Ontanu, liderul UNPR Gabriel Oprea impreuna cu Anghel Iordanescu isi vor muta colegiile din Ilfov tot in sectorul doi.

In disputa cu primarul Andrei Chiliman, presedintele PNL, Crin Antonescu i-a cedat colegiul de la sectorul unu lui Calin Popescu Tariceanu. Antonescu va incerca sa convinga electoratul in sectorul trei, intr-o zona pe care o reprezinta acum in parlament liderul PDL Vasile Blaga.

In colegiul cinci, Marian Vanghelie nu mai garanteaza, ca in anii trecuti, pentru colega de la educatie Ecaterina Andonescu, si nici pentru Catalin Voicu, scos de pe liste. S-ar putea implica, insa, pentru iubita sa, Oana Mizil.

Presedintele PSD Victor Ponta ramane fidel alegatorilor din Baia de Fier. Si tot in Oltenia, la Dabuleni, USL a decis sa il sustina pe Mircea Geoana, care se gandeste sa revina in partid dupa ce a fost suspendat in noiembrie anul trecut. Colegii de la Bucuresti l-au invitat sa candideze aici.

In viitorul parlament, ar putea reveni dupa opt ani de absenta si fostul premier Petre Roman. Potrivit unor surse, are sustinerea PNL pentru a candida in colegiul pe care pana in februarie il reprezenta Teodor Melescanu.

Colegiul juniorului Honorius Prigoana inca mai este subiect de discutii. Potrivit unor surse, acesta ar putea sa intre in viitorul parlament reprezentand o zona din judetul Ialomita.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO