Guvernul Boc 4 a fost investit! Ministrii au depus juramantul

×
Codul embed a fost copiat

Ceremonia de depunere a jurmantului a inceput cu intarziere. Presedintele Basescu le-a spus celor prezenti in Sala Unirii de la Cotroceni ca a asteptat sa fie publicata in Monitorul Oficial decizia de investire a Guvernului

Vreau sa va multumesc in numele echipei pe care o reprezint pentru votul dumneavoastra de incredere. Nu este neaparat un moment de bucurie, este un moment de responsabilitate si munca.
Emil Boc, premier
La ceremonie au fost prezenti si Patriarhul Daniel, presedintele Curţii Constitutionale, Ioan Vida, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase si vicepresedintele Senatului, Anca Boagiu.

Parlamentul a aprobat, miercuri, investirea Guvernului Boc cu 276 de voturi "pentru" si 135 de voturi "impotriva".

Senatorii si deputatii au votat atat programul de guvernare, cat si lista celor 15 ministri avizati favorabil de comisiile parlamentare.

Inainte, presedintele de sedinta, Mircea Geoana, a precizat ca primii care isi vor exprima votul sunt senatorii, adaugand ca deputatul PDL Cristian Boureanu a solicitat sa-si exprime votul mai repede, din cauza unor probleme personale.

Citește și
Emil Boc
Guvernul Boc "reloaded" aduce programul de guvernare "strangem din dinti"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Grupurile parlamentare reunite ale PSD au decis, miercuri, ca senatorii si deputatii partidului sa voteze impotriva investirii Guvernului, cu bilele la vedere.

Discursul lui Crin Antonescu

12:50 Nu voi vorbi despre Guvernul dumneavoastra pentru ca obisnuiesc sa vorbesc o singura data despre acelasi lucru, in aceleasi coordonate, aceiasi conjunctura. Despre Guvernul dumneavoastra am vorbit la motiunea de cenzura pe care am initiat-o si dat fiind ca Guvernul dumneavoastra nu s-a schimbat de atunci, nu se schimba nici pozitia noastra politica de atunci. A vorbi de doua ori despre acelasi lucru inseamna sa-ti iei riscul sa fii inconsecvent si din acest motiv azi nu voi vorbi despre Guvernul pe care suntem chemati sa-l investim", a sustinut Crin Antonescu.

Discursul lui Mircea Geoana

12:00 Mircea Geoana a declarat la tribuna Parlamentului ca Guvernul Boc IV este o soluţie "gresita si proasta" pentru tara, intrucat ignora vointa romanilor si este construit pe interese clientelare si rasplateste tradarea si hotia, el precizand ca PSD va vota impotriva acestuia.

Liderul PSD a precizat ca premierul desemnat Emil Boc, dupa ce a fost respins de o alta majoritate parlamentara, nu a dovedit ca este suficient de puternic si pe propriile picioare pentru a fi un prim-ministru de forta, de care este nevoie.

Discursul lui Emil Boc

11:20 Incheiem cel mai dificil an din ultimii 20 din punct de vedere economic. Criza financiara si economica nu a ocolit niciun stat, dar guvernul pe care l-am condus si reprezentat a reusit sa limiteze atat cat a fost cu putinta, efectele acestei crize. Am reusit sa nu pierdem la ratingul de tara, rata somajului este mult mai scazuta decat media ratei somajului la nivelul Uniunii Europene.

11:00 Viitorul Executiv va propune partidelor incheierea unui pact privind continuitatea functiei publice, prin care sa fie stabilite limitele pana la care pot fi efectuate inlocuiri de persoane dupa schimbarea guvernelor, a anuntat premierul desemnat Emil Boc, preluand astfel ideea avansata de presedinte

"Cu totii am gresit in decursul timpului in abordarea functiei publice. Sa stam la masa si sa stabilim palierele politice ale actului de guvernare, pana unde mergem cu numirile politice si dreptul de a avea o cariera publica", a spus Boc, in plenul Parlamentului.

10:30 Moneda nationala s-a mentinut in limte normale fata de euro. Am alocat 20% din buget pentru investitii si am finalizat 42 de km de autostrada, pasajul Baneasa, centura Ploiesti si Timisoara

10:00 Am reusit sa nu pierdem la ratingul de tara, rata somajului e mult mai scazuta decat media UE; media UE e 9,5%, in Romania se estimeaza un somaj de 7,5% la sfarsitul anului

Ce s-a intamplat dimineata in Parlament

09:00 Camera Deputatilor si Senatul s-au reunit in sedinta comuna, pentru a se pronunta, prin vot, asupra investirii noului Cabinet propus de premierul desemnat Emil Boc, alcatuit din 15 ministri si un vicepremier.

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care se va da vot asupra listei Cabinetului Boc a inceput in jurul orei 10:00.

Va reamintim ca presedintele Traian Basescu a anuntat joi desemnarea lui Emil Boc ca premier, iar lista Guvernului si programul de guvernare au fost depuse la Parlament duminica dupa-amiaza.

Ministrii propusi au fost audiati in comisiile de specialitate, toti 15 primind aviz favorabil din partea parlamentarilor.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Guvernul Boc a trecut de primul hop! Vezi replici savuroase de la audieri!
Guvernul Boc a trecut de primul hop! Vezi replici savuroase de la audieri!

UPDATE - Cu mic cu mare, candidatii, indiferent daca au trecut examenul sau au ramas repetenti la validarile anterioare - vezi cabinetul de sacrificiu Croitoru -, au primit la reexaminare nota de trecere.

Guvernul Boc
Guvernul Boc "reloaded" aduce programul de guvernare "strangem din dinti"

UPDATE: Ministrii propusi in Cabinetul Emil Boc vor fi audiati marti, in comisiile parlamentare, iar miercuri la ora 9.30 Senatul si Camera Deputatilor se vor reuni in sedinta pentru a da votul de investitura asupra Cabinetului.

PDL si UDMR, prieteni cu acte-n regula! Au semnat un protocol de colaborare
PDL si UDMR, prieteni cu acte-n regula! Au semnat un protocol de colaborare

Liderul UDMR s-a intalnit cu presedintele, Traian Basescu si prim-ministrul, Emil Boc. In urma discutiilor a fost finalizat protocolul de colaborare dintre PD-L si UDMR.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.