Motivul pentru care Crin Antonescu si-a suspendat doctoratul. "Mischie m-a intrebat daca sunt prost"

Crin Antonescu

 Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca a inceput un doctorat in istorie in 1991, condus de Zoe Petre, pe care l-a suspendat in 1993, dupa ce a devenit deputat, si a precizat ca nu il va relua.

 "In 1991 - asta este arheologie deja - am inceput un doctorat. Era un doctorat cu doamna profesor Zoe Petre conducator de doctorat, un doctorat legat de constituirea conceptului regal in mostenirea lui Alexandru Macedon, in epoca elenistica - o tema de istorie antica. Am parcurs-o, am dat examenele de etapa care se dau", a rememorat Antonescu, raspunzand unei intrebari in acest sens.

El a precizat ca, intre timp, devenind deputat in toamna lui 1992, la inceputul anului 1993 a suspendat cursurile doctorale, apreciind ca doctoratul reprezinta un element de parcurs pentru o cariera stiintifica.

"M-am pomenit in fata deciziei - asa am perceput eu lucrurile: Fac politica mai departe? Merg cu doctoratul? - eu concepand in 1993 dupa Hristos ideea ca doctoratul nu e o chestiune - si nu spun cu nicio raoutate - nu e o chestiune de palmares, nu e o decoratie pe care ti-o da cineva, e un element de parcurs, de cariera, atunci in principiu cand te duci pe o cariera stiintifica. Am suspendat acest lucru", a precizat Antonescu.

El a rememorat, intr-un registru anecdotic, reactia lui Nicolae Mischie, cu care a fost coleg de cursuri doctorale, cand a aflat despre decizia sa de a suspenda doctoratul.

Citește și
Crin Antonescu si Victor Ponta
Ponta, dupa discutia cu Antonescu: "Vom cere ca peste tot USL sa insemne USL"
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un grad ridicat de instabilitate”. Regiunile vizate de furtuni

"Ca un fel de anecdota: eram coleg in Comisia de invatamant cu domnul Mischie, deputat la vremea aceea, si eram contemporan de doctorat cu domnul Mischie, care sustinea un doctorat legat de activitatea lui Grigore Iunian, un persoanj politic din PNT, care la un moment dat a format un partid dizident. Cand domnul Mischie a aflat de aceasta decizie a mea, a spus vorbe profetice, si nu glumesc deloc. Mai intai m-a intrebat daca sunt prost. Desigur, m-a intrebat asta amical. A dat tot dansul raspunsul ca nu. Cum e posibil sa pui asemenea problema? Mi-a spus ca peste zece ani cine nu o sa aiba doctorat o sa fie ultimul om. Toata lumea o sa aiba doctoratul. «Ce are importanta ca nu doresti sa faci o cariera stiintifica? Ce imi povestesti aici tu mie ca trebuie sa te dedici ca sa faci un doctorat? Vezi de treaba! Du-te acolo, ca trece timpul si doctoratul vine»", a rememorat Antonescu.

El a spus ca, intre timp, Mischie a devenit doctor si ca nu are nicio indoiala asupra temeiniciei acestui titlu care i-a fost acordat.
"Dar vorbele au fost adevarate in sensul ca, intr-adevar, numarul nedoctorilor din Romania e din ce in ce mai mic. Cred ca noi am devenit o minoriate. Sunt sigur", a spus Antonescu.

Liderul PNL a spus ca nu regreta aceasta alegere de a suspenda doctoratul si a precizat ca nu va mai relua cursurile.

"Nu regret insa aceasta chestiune sau acest tip de alegere. Pot sa regret ca nu mi-am vazut de doctorat eventual lasand politica. Asta pot sa regret, desi nici pe asta nu o fac. (...) Ii spun doamnei Zoe Petre, multumindu-i inca o data pentru cat a condus acest doctorat: cand nu mai sunt nici senator, nici deputat, nu ma mai apuc nici de doctorat. Vremea doctoratului a trecut", a spus Antonescu.

Articol recomandat de sport.ro
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Citește și...
Antonescu vrea conditii noi in
Antonescu vrea conditii noi in "prietenia" cu PSD. Cum vor fi rezolvate problemele in USL

Presedintele PNL a declarat, joi, in cadrul primei sedinte a partidului din acest an, ca isi doreste modificarea protocolului USL, astfel incat problemele din Uniune sa fie rezolvate cat mai serios si mai eficient.

Ponta, dupa discutia cu Antonescu:
Ponta, dupa discutia cu Antonescu: "Vom cere ca peste tot USL sa insemne USL"

Liderul PSD, Victor Ponta, afirma ca a ajuns la o intelegere cu presedintele PNL, Crin Antonescu, sa se intervina de la nivel central in medierea certurilor din zone teritoriale, astfel incat Protocolul USL sa fie respectat.

Marea descentralizare provoaca cearta in USL. Radu Mazare, despre PNL:
Marea descentralizare provoaca cearta in USL. Radu Mazare, despre PNL: "Sunt doar niste mincinosi"

Gandul scrie ca marea descentralizare a lui Liviu Dragnea a produs o ruptura in USL, iar unii lideri din teritoriu ai PSD ii acuza pe Crin Antonescu si ministrii PNL ca nu-si respecta promisiunile electorale.

Recomandări
De ce vicepremierul Slovaciei nu a preluat până acum atribuțiile oficiale ale prim-ministrului Fico, împușcat în stradă
De ce vicepremierul Slovaciei nu a preluat până acum atribuțiile oficiale ale prim-ministrului Fico, împușcat în stradă

Bărbatul arestat pentru tentativa de asasinare a premierului slovac a apărut, sâmbătă, pentru prima oară în fața judecătorului.

Cum a fost filmată bona de 69 de ani lovind copilul de un an aflat în grijă. „Treci și bea lăptic! Taci! Taci! Gata!”
Cum a fost filmată bona de 69 de ani lovind copilul de un an aflat în grijă. „Treci și bea lăptic! Taci! Taci! Gata!”

O femeie de 69 de ani, angajată bonă de o familie din București, a fost reținută de poliție și acuzată că a lovit copilașul de 1 an și două luni, pe care trebuia să-l îngrijească. Acum este cercetată sub control judiciar.

Mircea Geoană: sistemul de vot din România, cel mai primitiv din Europa. De ce l-a invocat pe Bill Gates
Mircea Geoană: sistemul de vot din România, cel mai primitiv din Europa. De ce l-a invocat pe Bill Gates

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa, crede Mircea Geoană. Secretarul general adjunct al NATO a vorbit despre „democratizarea votului”.