Geoana: Suspendarea nu este statutara. Continui sa fiu membru al PSD

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Fara sa dea impresia ca este afectat de decizia PSD, Mircea Geoana a declarat ca, din punctul sau de vedere, suspendarea nu respecta statutul partidului, astfel ca este, in continuare, membru al Partidului Social Democrat.

"Eu raman un membru al acestui partid, indiferent de lupta politica care se duce. Trebuie sa spun ca as fi preferat ca cei din conducere, care au votat impotriva mea, sa fie alaturi de mine in lupta impotriva adversarului comun (opozitia n.r.). Dreptul la libera opinie in partid trebuie sa ramana necenzurat " a spus Mircea Geoana.

De asemenea, el a explicat ca, din punctul sau de vedere, suspendarea din PSD nu are "un temei statutar", deoarece face parte din organizatia PSD Dolj, singura care l-ar putea suspenda din partid.

Fostul presedinte al Partidului Social Democrat a primit o sanctiune din partea conducerii PSD. El a fost suspendat din partid, pe o perioada de sase luni.

Cu toate acestea, lui Mircea Geoana nu i s-a retras sprijinul politic deoarece ar fi insemnat ca opozitia sa piarda sefia Senatului. In schimb, jumatate de an, Geoana nu mai are calitatea de membru PSD, nu mai poate participa la sedintele conducerii si nici la decizii, iar declaratiile sale nu sunt recunoscute de social-democrati.

Citește și
Mircea Geoana
Geoana: Nu plec din PSD. Am adus 5.2 milioane de voturi partidului
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"Nu vrea nimeni sa ii retraga sprijinul de la Senat, este foarte clar lucrul acesta. Este a alta sanctiune, daca va uitati in Statut. Erau trei sanctiuni: retragerea sprijinului pentru functie, suspendarea pentru sase luni sau excluderea. S-a votat suspendarea pe sase luni, functia de la Senat ramane a PSD si are in continuare sprijinul domnul Geoana", a spus Victor Ponta.

16 lideri PSD au fost de acord cu suspendarea. Din 23. Au fost, insa, si voturi impotriva - Ion Iliescu si Marian Vanghelie, de pilda.

"Nu sunt nervos. Eu mi-am spus punctul meu de vedere in Biroul Permanent. Viata va demonstra daca se face bine sau nu. Ce inseamna aceasta sanctiune? Nu stiu, eu nu citesc statutul" - a spus Vanghelie.

Mai mult decat atat, social-democratii care au votat sanctiunea nu au putut spune exact ce i se reproseaza lui Geoana.

Interesant este insa faptul ca, dupa sedinta, la conferinta de presa, Victor Ponta nu a specificat clar sanctiunea aplicata lui Mircea Geoana. El a mentionat doar ca ii pare rau ca s-a ajuns in aceasta situatie, insa, in opinia sa, nu este vina partidului.

Surse din BPN au declarat  ca Mircea Geoana a plecat de la sediul PSD in jurul orei 12, pentru a participa la sedinta Birourilor Permanente ale Parlamentului.

Dupa plecarea acestuia, conducerea partidului a solicitat consilierilor si asistentilor sa paraseasca sala de sedinta, astfel incat sa ramana inauntru doar membrii cu drept de vot ai BPN.

Acestia au decis, prin vot, sa il sanctioneze pe Mircea Geoana.

Inainte de decizia social-democratilor, presedintele PNL a dat un semnal colegilor social-democrati, in privinta "cazului Geoana".

Crin Antonescu a spus ca, in cazul in care Mircea Geoana va fi suspendat, opozitia nu isi permite sa piarda sefia Senatului.

Supararea social-democratilor a fost declansata de recentele  declaratii ale lui Mircea Geoana, care a afirmat, printre altele, pe blogul personal, ca Victor Ponta l-a sfatuit sa minta in confruntarea electorala cu Traian Basescu, din 2009.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Iliescu: Declaratiile lui Mircea Geoana, un gest necolegial
Iliescu: Declaratiile lui Mircea Geoana, un gest necolegial

Ion Iliescu a declarat ca nu se mai pune problema sa revina in fruntea formatiunii, in contextul disensiunilor aparute in urma declaratiilor lui Mircea Geoana, el apreciind ca afirmatiile presedintele Senatului sunt "necolegiale si greu de explicat".

Geoana: Nu plec din PSD. Am adus 5.2 milioane de voturi partidului
Geoana: Nu plec din PSD. Am adus 5.2 milioane de voturi partidului

Mircea Geoana a scris pe blogul sau ca nici nu se gandeste sa paraseasca partidul. Dimpotriva, acesta sustine ca va contribui "cu toata forta si influenta" sa la constructia unei Opozitii unite.

Geoana: Basescu incearca sa scape de mine, ca de un ghimpe incomod
Geoana: Basescu incearca sa scape de mine, ca de un ghimpe incomod

Mircea Geoana a reactionat astazi la declaratiile lui Traian Basescu, referitoare la functia sa de presedinte al Senatului. Geoana crede ca presedintele este deranjat de faptul ca un reprezentant al opozitiei este al doilea om in stat, ca functie.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.