Marcel Ciolacu: Este un record mondial să intri în ședință în aceeași zi cu 24 de OUG-uri

Dată publicare: 04-02-2020 22:21
Dată actualizare: 04-02-2020 22:31


Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că 'este un record mondial să intri în aceeaşi zi în şedinţă de guvern cu 24 de ordonanţe de urgenţă'.

„Nu am vrut să intrăm cu Biroul permanent reunit în noapte, să nu lucrăm noaptea ca şi hoţii, cum lucrează Guvernul în acest moment. Este o premieră în România ca în aceeaşi zi să intri în şedinţă de guvern cu 24 de ordonanţe de urgenţă. Este un record mondial, cred că absolut, în orice stat democratic şi am amânat BPR astăzi la prânz să vedem şi noi cu ce va veni Guvernul, cât am apucat pe timpul zilei, nu am aşteptat, cred că o să termine Guvernul noaptea. Am vrut să vedem cu ce ordonanţe va veni Guvernul” a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

„Cel mai teamă mi-a fost de ordonanţa cu sănătatea. Domnul prim-ministru, în momentul acesta, a privatizat sănătatea românilor fără nicio explicaţie. Noi nu avem nicio problemă să fie încurajate spitalele private, singura problemă pe care o avem este că ministrul Sănătăţii, cel care a promovat ordonanţa, lucrează şi la spital privat şi este şi ministru. Şi nu numai atât, ne aşteptam ca premierul să iasă să spună că românii nu vor plăti bani în plus dacă se tratează în spitale private sau se tratează în continuare la stat", a adăugat Ciolacu.

El a adăugat că "logica Guvernului este clară - cine are bani va trăi, cine nu are, va muri".

„Este cea mai macabră ordonanţă, cel mai netransparent mod de a face o aşa-zisă reformă în sănătate în acest moment. Dacă românii acceptă acest lucru, asta este. Este inuman ceea ce a făcut Guvernul Orban în acest moment. Mai mult, am văzut că au venit şi cu o ordonanţă, după ce ne-am chinuit 30 de ani să scăpăm de turismul electoral, au venit cu o ordonanţă prin care au legiferat turismul electoral. Dacă românii acest lucru îşi doresc, îi invit să voteze în continuare cu Partidul Naţional Liberal", a menţionat el.

Ciolacu a mai spus că în momentul acesta "turismul electoral este în floare".

„Vom putea să mergem din judeţ în judeţ, vom putea vota oriunde. Eu vă spun că acest sistem nu a funcţionat ultima oară. Dacă dorim să ne întoarcem cu 20 de ani în democraţie, cu această ocazie o facem", a adăugat liderul PSD.

El a apreciat că "acest sistem avantajează de obicei pe cei care sunt la putere şi organizează alegerile".

„Aţi văzut că au vrut să forţeze şi consiliile judeţene astăzi. Mă bucur că în cadrul Guvernului mai există şi oameni cu minte şi care vor să respecte totuşi legea şi îl felicit pe ministrul Justiţiei că nu a avizat aşa ceva. Nu am avut discuţii nici cu domnul Orban, nici cu domnul Predoiu, nici înainte şi nici după", a arătat Ciolacu.

Sursa: Agerpres

Tags: ciolacu, psd, oug,


VIDEO PROTVPLUS.RO