Liviu Dragnea: Iohannis acuza proiectul privind primarii, desi el e intr-un caz de bigamie politica

Ultima actualizare: 28-08-2014 07:09
Liviu Dragnea

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, ca Klaus Iohannis este intr-un caz de ”bigamie politica” si ca acesta acuza proiectul prin care primarii pot opta pentru un partid, desi el a facut exact acest lucru.

“Sincer, nu am crezut ca aest domn are atata ipocrizie incat sa acuze un proiect de act normativ care ar da posibilitatea alesilor locali sa faca exact ceea ce a facut dumnealui. Domnul Iohannis a candidat in 2012 pentru Primaria Sibiului pe listele Forumului Democrat German si a migrat la PNL”, a afirmat Dragnea, intr-o conferinta de presa sustinuta la Baia Mare.

El a aratat ca Iohannis se afla intr-un caz de “bigamie politica, fiind si presedinte PNL si membru in Forumul Democrat German”.

“Dincolo de asta, domnul Iohannis se gaseste intr-un caz de bigamie politica. Este presedinte PNL si este in continuare membru in Forumul Democat German. De ce este moral pentru Klaus Iohannis sa migreze de la organizatia pe listele careia a candidat la PNL si ar fi imoral pentru ceilalti primari din Romania sa poata sa aiba o astfel de optiune? De ce este posibil pentru domnul Iohannis si nu ar avea dreptul ceilalti primari?”, a mai spus Dragnea.

El a adaugat ca era mai bine ca Iohannis sa fi tacut decat sa aduca el acuze. “Cred ca domnul Iohannis mai bine tacea decat sa iasa el cu aceste acuze”, a mai spus Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, ca in prezent foarte multi alesi locali activeaza pentru alte partide si propune ca pentru o perioada de doua saptamani sa existe posibilitatea ca alesii locali sa isi aleaga partidul fara sa isi mai piarda mandatul, precizand ca este necesara o Ordonanta de Urgenta in acest sens. Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a sustinut ca adoptarea unui astfel de proiect ar fi o eroare, pentru ca ar aproba migratia politica. ”Ar fi o eroare mare de tot daca Guvernul Ponta ar da ordonanta prin care s-ar aproba migratia politica a primarilor, la fel ca si legea amnistiei si a gratierii pe care si-o doresc foarte multi din PSD. Eu sunt total impotriva unei astfel de inlesniri. Trebuie sa terminam odata cu migratia politica, trebuie sa facem politica pentru Romania, pentru romani, pentru economie, si nu de dragul grupurilor de interese oculte din interiorul partidelor”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Dragnea: Daca nu se adopta proiectul ca primarii sa-si aleaga partidul, administratia va fi blocata

Vicepremierul Liviu Dragnea a mai declarat, luni, la Baia Mare, ca, daca nu va fi adoptat proiectul prin care primarii sa poata opta in doua saptamani pentru un partid, se va ajunge la un blocaj generalizat in administratie, aratand ca PNL si PDL au mult tupeu si ipocrizie sa acuze acest proiect. “Acest proiect de act normativ da sansa primarilor si consilierilor sa decida daca sunt de acord sa respecte deciziile luate de unii lideri politici de la Bucuresti in spatele usilor inchise sau sa decida daca vor sa respecte vointa cetatenilor care i-au ales. Este o optiune democratica”, a afirmat Dragnea.

El a aratat ca, in ultimele zile, din ce in ce mai multi primari au trimis semnale foarte clare ca nu sunt de acord cu deciziile luate la centru si ca sunt probleme din ce in ce mai multe cu majoritatile din consiliile locale si judetene. “Sunt proiecte care incep sa fie blocate, sunt acte care trebuie adoptate in consilii locale si judetene care nu mai pot fi adoptate, pentru ca majoritatile au fost furate si s-a ajuns la situatii absurde”, a precizat Dragnea, dand exemplu situatia de la Botosani.

Dragnea a mai spus ca sunt foarte multe proiecte europene care sunt blocate din aceasta cauza si ca sunt din ce in ce mai multi primari nemultumiti ca sunt obligati sa nu respecte vointa cetatenilor. “Nu putem lasa ca PNL si PDL sa blocheze tara doar pentru ca asa a decis un grup de politicieni, sa inventeze o noua structura politica. Riscam ca, in perioada urmatoare, sa apara un blocaj generalizat in administratia locala, cu efecte directe si grave asupra comunitatilor locale”, a mai sustinut Dragnea.

El a mai aratat ca reprezentantii PDL si PNL acuza absurd acest proiect de lege, deoarece ei au promovat un proiect identic in 2006, pe vremea Aliantei DA. “Chiar este nevoie de foarte mult tupeu si ipocrizie sa acuzi intentia de a se adopta un act normativ identic cu un act normativ pe care l-ai initiat si adoptat tu acum cativa ani”, a mai spus Dragnea. El a precizat ca este vorba despre un proiect initiat de Eugen Nicolaescu, Mihaita Calimente, Rares Manescu si promulgat in 2006 de Traian Basescu si care prevedea posibilitatea alesilor locali sa-si aleaga un partid in termen de 45 de zile.

Liviu Dragnea a mai aratat ca, in uma aparitiei acestui proiect, nu este obligatoriu ca primarii sau alesii sa vina la PSD, el sustinand ca nu se va intampla acest lucru, chiar putand sa plece primari de la PSD. “Nu este obligatoriu ca primarii sau alesii sa vina la PSD. Doamne fereste! Nici nu se va intampla lucrul acesta, dar este obligatoriu sa limpezim situatia din administratia locala. E obligatoriu ca anul 2015 sa nu fie plin de blocaje, cum se intampla acum in Bucuresti, unde PNL si PDL conduc”, a adaugat ministrul Dezvoltarii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO