Lansare de carte cu scandal! Ion Iliescu, huiduit de "Noii golani"


Ultimul update: Marti 30 Octombrie 2012 06:19
Data publicarii: Joi 10 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri Politice
Scandal la lansarea cartii lui Ion Iliescu

Ion Iliescu habar n-avea ce surpriza neplacuta il asteapta la Bookfest, unde venise sa-si lanseze cartea "Dupa 20 de ani. 1989". Acolo, un grup de cativa tineri care se autointituleaza "Noii golani", au inceput sa strige lozinci "anti-iliesciene".

"Te asteptam la mars, mai, animalule" - asa scria pe una dintre foile care erau agitate pe sus de tinerii care venisera special la Bookfest pentru Ion Iliescu.

De asemenea, unul dintre liderii gruparii "Noii golani" avea o foaie A4, alb-negru, cu chipul lui Ion Iliescu, iar deasupra portretului era scris: "Cautat pentru furtul Revolutiei din 1989, chemarea minerilor in iunie '90, instigare la violenta impotriva studentilor anticomunisti, ascunderea adevarului despre mineriade".

"Dumneavoastra nu trebuie sa lansati carti, trebuie sa stati in puscarie", i-a spus unul dintre tineri fostului presedinte, care tocmai vorbea, fericit, cu ocazia lansarii ultimei sale carti "Dupa 20 de ani - 1989, an de cotitura in istoria nationala si in viata internationala".

Imediat, ofiterii SPP care asigurau paza fostului presedinte au pus mana pe foi, iar fortele de ordine de la Romexpo i-au scos pe tineri afara. Unul dintre acestia, pe nume George Simion, a fost dat afara de la lansarea de carte, cu forta.

Vizibil enervat, Ion Iliescu a declarat ca nu ii ia in seama pe tinerii care au provocat incidentul, precizand ca nu ei sunt de vina, ci aceia care ii trimit sa provoace, folosindu-i ca "forta de manevra".

"Nici nu ma intereseaza. Sunt niste diversiuni, dar de slaba speta. Nu fac cinste tinerilor care se lasa angrenati in asemenea chestiuni. Ei se compromit ca persoane, ca oameni, ca cetateni, dar si cei care ii folosesc, de asemenea. Nu inteleg la ce le foloseste. Este degradant ca mai sunt asemenea oameni si asemenea mentalitati. Dar pe mine nu ma tulbura asemenea chestii", a spus Iliescu.

Intrebat ce le-ar spune tinerilor daca ar fi fata in fata cu ei, Iliescu a spus: "Viata sa-i ajute sa isi limpezeasca mintile, pentru ca sunt minti ratacite si folosite de elemente provocatoare, ca diversiuni, total degradante pentru climatul in care ar trebui sa se desfasoare asemenea manifestare de cultura. E rusinos pentru cei care au participat, care s-au lasat antrenati in asa ceva, unii poate si platiti, nu-mi dau seama".

Pe unul dintre afisele tinerilor scria ca duminica, 13 iunie, va avea loc un mars intitulat "Mai, animalule", de la ora 12.00, pe traseul Intercontinental - Piata Romana - casa lui Ion Iliescu.

"Te asteptam la mars, mai, animalule", mai scria pe afis.

Liderul grupului "Noii Golani", George Simion, a fost ridicat de jandarmi si dus la Sectia 2 Politie. Potrivit jandarmeriei capitalei, acesta ar putea primi o amenda intre 200 si 1.000 de lei, conform Legii 61 privind tulburarea linistii publice.


 

Inimos, Iliescu a donat muzeului Parlamentului mai multe obiecte personale
Revolutionarii cer anularea a 2.000 de certificate de luptator
Iliescu sustine ca Basescu este un diletant, lipsit de simtul masurii!
FULLSCREEN
Lansare de carte cu scandal! Ion Iliescu, huiduit de "Noii golani"
  • /

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO