Klaus Iohannis, despre scandalul Black Cube: "Cine are placerea sa se uite mult la filme cu spioni poate gaseste o placere"

Ultima actualizare: 24-10-2016 07:17
Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nici el si nici Presedintia nu au fost implicati in actiunea Black Cube.

"Presedintele si Presedintia nu au protejat, nu au fost implicate in aceasta actiune Black Cube nici formal, nici informal", a spus Iohannis, catalogand acuzatiile aduse SRI drept caraghioase.

El a subliniat ca SRI nu numai ca nu a protejat acea actiune, a participat si a contribuit decisiv la prinderea infractorilor.

"Ca unii infractori s-au gandit ca da bine sau interesant in Romania sa spuna ca SRI si presedintele ii apara, cine are placerea sa se uite mult la filme cu spioni poate gaseste o placere in asta, dar aceste afirmatii sunt total nefondate", a adaugat seful statului, conform Agerpres.

Iohannis a precizat ca l-a rugat pe procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, sa faca "ce vrea, cum vrea si cand vrea, dar sa lamureasca definitiv si integral aceasta speta".

"Eu nu am datele din dosar, ele sunt la DIICOT, dar pot sa va spun o parere personala: nu exista institutie din Romania care a protejat infractorii, ca unii provin din institutii si poate s-au erijat in reprezentantii acestor institutii, asta am mai vazut-o, dar o institutie a statului roman sa protejeze infractori, asa ceva nu se poate", a adaugat Iohannis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO