Klaus Iohannis, despre Pilonul II de Pensii: Se face ping-pong cu declarații. Îi somez pe guvernanți să-și revină

Dată publicare: 21-05-2018 19:48
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Klaus Iohannis a anunțat, luni seara, că nu vrea să comenteze plângerea penală pe care Ludovic Orban, președintele PNL, a făcut-o împotriva Vioricăi Dăncilă și a șefului PSD, Liviu Dragnea.

Președintele a mai spus că privește cu îngrijorare la ce se întâmplă cu Pilonul II de Pensii.

 Sinteza declarațiilor făcute de Klaus Iohannis:

- Am ajuns la concluzia care cred că rămâne valabilă cel puțin câteva zile sau săptămâni, am decis să nu comentez în niciun fel nici sesizarea depusă de domnul Orban, nici interpretările care s-au făcut de o anumită parte politică cu aproape isterie, în niciun caz nu vreau să apară impresia că aș putea sau aș vrea să influențez ancheta.

- Simplu și clar: nu comentez!

- Mutarea ambasadei nu are nicio treabă cu procurorii, e o decizie pe care o voi lua eu după o analiză.

- Am observat, recunosc, cu multă îngrijorare ce se întâmplă și nu numai de acum, dacă vă amintiți a fost la învestirea nu mai știu cărui guvern PSD, că au fost multe, cred că la învestirea Guvernului Tudose, exact înainte de depunerea jurământului, înainte de audierile în Parlament, cineva făcuse afirmația că se desființează Pilonul II, de atunci a apărut un ping-pong de declarații. E foarte îngrijorător. E la limita unei guvernări diletante foarte toxice. Îi somez pe guvernanți să-și revină.

- Așa nu se poate, e nevoie de o clarificare fermă că PSD-ul nu se va atinge de acești bani.

- Acest pilon a fost proiectat s-a creat legislația aferentă și oamenii au început să plătească crezând că vor beneficia de o pensie suplimentară.

- Dacă cineva schimbă acum legislația, se duce totul de râpă. 

Klaus Iohannis a făcut aceste declarații luni seară, când a participat la evenimentul Demo Day - Programul Innovation Labs de la Teatrul Național „I.L. Caragiale" din București, Sala Studio

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO