Ion Iliescu: Monarhistii in Romania au fost si sunt o minoritate

10-05-2013 08:36

Ion Iliescu

Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, joi, ca in Romania, din 1990, cand a inceput sa apara curentul monarhic, monarhistii au fost si sunt o minoritate.

Solicitat sa comenteze faptul ca pe site-ul Forumului constitutional au aparut opinii potrivit carora Romania ar trebui sa se reintoarca la monarhie, Iliescu a precizat: "Nu dispun de date procentuale. Stiu ca, chiar din '90, cand a inceput sa apara curentul acesta monarhic, monarhistii in Romania au fost o minoritate si sunt si astazi".

El a precizat ca a pledat pentru normalizarea relatiilor cu familia regala, inlesnind, ca sef de stat, revenirea si normalizarea relatiilor cu regele.

"Am avut receptii la Cotroceni, am discutat impreuna, deci din acest punct de vedere nu am niciun fel de reticente ca sa stabilim o relatie normala cu un trecut al tarii. Dar in ce masura populatia actuala, cetatenii actuali si tineretul de astazi mai intelege nevoia unei monarhii mi-e greu sa spun. Si eu simt ca nu prea e mare acest aflux", a spus el.

Intrebat daca dezamagirea fata de clasa politica actuala ar putea duce la o crestere a numarului pro-monarhistilor, Iliescu a raspuns: "Mira-m-as!".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO