Avem buget pe 2010! Parlamentul l-a aprobat!

14-01-2010 00:00

UPDATE: Minune la Parlament... Alesii au dat gata bugetul de stat, numai in cateva ore. Asta insa dupa ce s-au chinuit zile intregi. Totul a fost posibil in momentul in care parlamentarii opozitiei au renuntat sa-si mai sustina amendamentele.

Oficial, nu au vrut sa tergiverseze adoptarea bugetului. Neoficial, fiecare parlamentar a primit insa promisiunea de la Guvern ca i se va acorda o anumita suma de bani pentru colegiul sau.

Bugetul de stat a fost aprobat cu 192 de voturi pentru si 138 impotriva.

Dupa ce au adoptat bugetul de stat, parlamentarii au trecut la dezbaterea proiectului Legii bugetul asigurarilor sociale de stat pentru anul 2010.

Anterior, senatorii si deputatii au adoptat bugetul pentru anul 2010 pentru Ministerul Educatiei, ei aproband o serie de amendamente care vizau redistribuiri de fonduri de la un capitol la altul in cadul bugetului alocat acestui minister.

La propunerea Comisiilor reunite pentru buget, parlamentarii au aprobat, printre altele, o majorare cu 20.000 de lei a sumelor destinate finantarii programelor sportive realizate de structurile de drept privat si alocarea unei sume de 759.000 lei pentru finantarea proiectelor de cercetare-dezvoltare si inovare si o diminuare cu aceeasi suma la alineatul "Programe de dezvoltare", ambele finantate prin redistribuiri in cadrul bugetului ministerului.

Potrivit votului Parlamentului, bugetul Ministerului Educatiei pentru anul 2010 va fi de 14.590.490 lei, cu 34,19% mai mare fata de anul 2009.

Faptul ca bugetul a fost aprobat este un lucru bun, spun analistii economici, care sunt de parere ca moneda nationala se va aprecia in continuare.

Cu toate acestea ,somerii vor ingrosa randurile populatiei, intrucat chiar ministrul finantelor, Sebastian Vladescu a anuntat ca peste 100.000 de bugetari vor ramane fara locuri de munca.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26