Imagini de la intalnirea lui Klaus Iohannis cu presedintele turc Recep Tayyip Erdogan. GALERIE FOTO

Dată publicare: 01-04-2015 15:14
Dată actualizare: 04-04-2015 07:28


Presedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a facut o vizita oficiala in Romania.

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit pe omologul sau turc, la ora 11.20, pe Platoul Marinescu, unde s-a desfasurat ceremonia militara a primirii oficiale, fiind intonate imnurile nationale ale celor doua state.

Presedintele Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, i-au intampinat, la Platoul Marinescu, pe presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, si pe sotia acestuia, Emine Erdogan.

Tinutele celor doua prime doame au facut nota discordanta la eveniment. Daca Emine Erdogan a ales o imbracaminte sobra, cu capul acoperit, Carmen Iohannis a purtat un costum de culoare bej, care i-a lasat picioarele la vedere.

Presedintelui Turciei i-a fost prezentata delegatia sefului statului roman, din care fac parte ministrul de Externe Bogdan Aurescu si consilierii prezidentiali, presedintelui Iohannis fiindu-i de asemenea prezentata delegatia omologului turc.

Klaus Iohannis si Recep Tayyip Erdogan au avut convorbiri tête-à-tête, urmate de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale.

Cititi si: Dineul de la Palatul Cotroceni in onoarea presedintelui Turciei, anulat: "Lupta impotriva terorismului trebuie sa continue"

Iohannis: Institutia Primei Doamne nu-si gaseste inca locul in Romania. Ar trebui sa fie o dezbatere

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca institutia Primei Doamne nu-si gaseste inca locul in Romania, dar a apreciat ca ar trebui sa existe o dezbatere publica in acest sens pentru a vedea daca romanii isi doresc sau nu o astfel de institutie. Intrebat cum vede institutia Primei Doamne, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca aceasta "inca nu-si gaseste loc in Romania".

"Ar trebui sa existe poate o dezbatere publica pe aceasta tema. Ar trebui sa existe probabil cateva studii care ne spun daca romanii isi doresc asa ceva sau nu-si doresc", a spus presedintele.

"Prima Doamna a mea, sotia mea, imi face onoarea sa ma insoteasca peste tot unde este posibil si cred ca este un prim pas spre a induce in spatiul public o discutie despre Prima Doamna, dar de acolo pana la institutia Primei Doamne cred ca mai este cale lunga", a mai spus Iohannis.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO