Gigi Becali: Daca eu sunt un simbol, atunci procurorul acuza tot poporul care m-a votat

gigi becali

George Becali a prezentat, luni seara, in fata completului de cinci judecatori de la ICCJ, mai multe diplome primite de-a lungul timpului si a aratat ca daca el este un simbol, atunci procurorul trebuie sa acuze "tot poporul" care l-a votat.

Becali s-a prezentat luni seara la sediul instantei supreme, dupa ce a aflat de la avocatul sau ca procurorii cer o pedeapsa de peste 11 ani de inchisoare in cazul sau in dosarul privind sechestrarea de persoane.

Gigi Becali le-a aratat judecatorilor, inca o data, modul in care s-au derulat toate actiunile premergatoare si ulterioare aducerii presupusilor hoti ai limuzinei sale la barul din Pipera.

"In acea seara, nu stiu cine m-a pus, ori Dumnezeu, ori diavolul, poate a vrut Dumnezeu sa-mi dea o palma pentru pacatele pe care le am. Am fost la bar sa stau cu baietii. Cand am iesit, afara nu e masina. Intru la loc in bar, rad. Nu era o problema pentru mine o masina de 100.000 de dolari. Baietii din bar, ca daca nu gasim masina .. or sa vina hotii sa mai fure", a povestit Becali.

Acesta a mai aratat ca, la acel moment, cunostintele sale au dat mai multe telefoane si i-au localizat pe hoti. Becali a spus ca a mai aflat ca hotii cereau 20.000 de euro pentru a-i returna masina, iar el era dispus sa dea doar sapte mii.

Citește și
Gigi Becali
Procurorii cer 11 ani de inchisoare pentru Gigi Becali in dosarul sechestrarii
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

"Le-am zis baietilor (garzilor de corp - n.r.): Luati sapte mii de aici si aduceti masina. Nu stiu de ce si nici nu mai vreau sa fac ancheta, dar cred ca s-a stiut ca trimit sapte mii de euro. Hotii stiau ca sunt sapte mii, nu stiu, cred ca cineva a vorbit (...) Primesc un telefon ca nu s-au vrut cei sapte mii de euro, ca i-au fugarit, ca i-au urmarit", a mai aratat Becali.

Gigi Becali a admis ca unul dintre presupusi hoti era lovit, dar a mentionat ca la bar au avut parte de cea mai umana tratatie, in sensul ca i-a servit cu bautura, le-a spus tuturor din bar sa inceteze cu injuriile si agresiunile la adresa lor, iar la plecare le-a dat bani pentru taxi.

Intrebat de catre judecatori de ce la momentul tratativelor privind suma de rascumparare a masinii nu au optat sa apeleze la Politie pentru rezolvarea acestei chestiuni judiciare, asa cum era legal, Becali a spus: "Pai cum, doamna judecator, e Colentina, Tunari, Pipera...Spuneau apoi: uite Becali, a dat in primire, le-a dus la puscarie".

Becali a mai spus ca "a fost o chestie de omenie" sa nu trimita oamenii la puscarie. "Am gresit eu, recunosc, doamna judecator. Vina mea este ca am fost milostiv. Cum sa fii arestat pentru ca esti milostiv?", a mai aratat el, in sala de judecata.

In continuare, Gigi Becali le-a prezentat judecatorilor o serie de diplome si distinctii primite de-a lungul timpului, printre acestea numarandu-se "Crucea Moldava", cea "De ctitor si binefacator", diploma prin care a luat locul intai pe tara pentru crestinism, o alta pentru ajutor acordat Bisericii si una pentru ajutarea Schitului de la Muntele Athos.

In final, Becali a aratat ca el, de vreme ce a fost ales de romani intr-o functie de demnitate publica a statului, reprezinta un simbol. "Daca eu sunt un simbol, atunci inseamna ca procurorul acuza tot poporul care m-a votat. Eu ma simt terorizat de statul roman, de procuror. Nu vreau altceva decat sa faceti dreptate si sa aflati adevarul", a mai aratat Becali.

Luni, completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a dezbatut recursul formulat de Parchet impotriva deciziei unui complet de trei judecatori de la aceeasi instanta, prin care inculpatii din dosarul sechestrarii, intre care si Gigi Becali, au fost achitati. Aparatorii celor achitati au cerut respingerea recursului si mentinerea deciziei de achitare. Astfel, avocatul lui Gigi Becali a aratat ca, in raport de modul in care a procedat clientul sau la barul din Pipera, acesta nu poate fi condamnat pentru sechestrarea celor care ii furasera limuzina.

Procurorul a aratat luni, la instanta suprema, ca inculpatii din dosarul sechestrarii celor care au furat limuzina lui George Becali trebuie condamnati la pedepse de peste 11 ani de inchisoare si ca prima instanta a gresit atunci cand a achitat toti inculpatii.

Dupa ultimul cuvant al inculpatilor, instanta a ramas in pronuntare, urmand sa dea o decizie definitva in acest caz la 11 februarie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Gigi Becali anunță o revenire de senzație la FCSB
NEWS ALERT Gigi Becali anunță o revenire de senzație la FCSB
Citește și...
Gigi Becali si-a ales biroul de parlamentar:
Gigi Becali si-a ales biroul de parlamentar: "E comunist" Il va renova cu aur placat si icoane

Liberalul Gigi Becali si-a ales luni biroul de parlamentar. Locul nu-i place insa deloc.

Procurorii cer 11 ani de inchisoare pentru Gigi Becali in dosarul sechestrarii
Procurorii cer 11 ani de inchisoare pentru Gigi Becali in dosarul sechestrarii

Procurorii au aratat la instanta suprema ca inculpatii din dosarul sechestrarii celor care au furat limuzina lui George Becali trebuie condamnati la pedepse de peste 11 ani de inchisoare si ca prima instanta a gresit atunci cand a achitat toti inculpatii

Curtea de Justitie a UE va analiza declaratia lui Becali din 2010 legata de homosexuali
Curtea de Justitie a UE va analiza declaratia lui Becali din 2010 legata de homosexuali

Curtea de Justitie a Uniunii Europene va analiza cazul generat de declaratia facuta de George Becali in 2010, potrivit careia patronul clubului Steaua nu ar lua un homosexual in echipa, la solicitarea Asociatiei ACCEPT.

Recomandări
Netanyahu, acuzat că pune în pericol pacea din Gaza prin bombardarea Rafah. „Acest lucru ar părea a fi un truc”
Netanyahu, acuzat că pune în pericol pacea din Gaza prin bombardarea Rafah. „Acest lucru ar părea a fi un truc”

Hamas a acceptat luni o propunere de încetare a focului în Gaza din partea mediatorilor, dar Israelul a declarat că termenii nu îi îndeplinesc cerinţele şi a continuat loviturile în Rafah, plănuind în acelaşi timp să continue negocierile pentru un acord.

Planul pus la cale de Occident pentru învestirea lui Putin. Gestul anti-Kremlin pe care îl vor face SUA și multe state din UE
Planul pus la cale de Occident pentru învestirea lui Putin. Gestul anti-Kremlin pe care îl vor face SUA și multe state din UE

SUA şi majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană vor boicota învestirea lui Vladimir Putin din cauza războiului din Ucraina.

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei
Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România, dar şi pentru celelalte țări din Europa Centrală și de Est.