Florica Bejinaru, noul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Ultima actualizare: 07-04-2012 10:16
Sediul CSM

Judecatoarea Florica Bejinaru a fost aleasa, luni, cu majoritate de voturi, presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), functie pentru care au mai candidat Liviu Dascalescu si Ana Labus.

In urma a trei tururi de votare, au ramas in cursa pentru presedintia CSM Florica Bejinaru si Liviu Dascalescu. Votarea a fost reluata, cu cei doi candidati, judecatoarea Florica Bejinaru fiind aleasa in functia de presedinte al CSM.

Pe de alta parte, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a afirmat, luni, despre candidatura Gratianei Isac pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii ca ar fi ilegala, spunand totodata ca o apreciaza "foarte mult" pe aceasta ca procuror.

Procurorul general a apreciat ca in alegerile de luni de la CSM a existat un impas legislativ in ceea ce priveste alegerea conducerii Consiliului, care trebuie solutionat cat mai repede.

Potrivit Constitutiei, presedintele si vicepresedintele CSM, alesi dintre membrii Consiliului, detin un mandat un an. "Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reinnoit, dintre magistrati", prevede articolul 133 din legea fundamentala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO