Europarlamentarul Cătălin Ivan: Dragnea este „exponentul notoriu” al statului paralel

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 19 Noiembrie 2017 18:29
Categorie: Politic
catalin ivan

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan l-a criticat, duminică, într-un mesaj postat pe Facebook, pe Liviu Dragnea, precizând că este „tot mai rupt de realitate” și că „târăște formațiunea într-o luptă cu un dușman imaginar”.

Mai mult, el crede că liderul partidului este „exponentul cel mai notoriu al statului paralel”.

Reacția sa vine după ce, vineri, la finalul Comitetului Executiv Național al PSD, liderii formațiunii au anuunțat adoptarea unei rezoluții „împotriva statului paralel și ilegitim”.

„Am văzut rezoluţia partidului din care fac parte şi, ca orice membru de partid, am citit-o cu tristeţe şi dezamăgire. Liviu Dragnea şi cei din jurul său sunt tot mai rupţi de realitate. PSD este deturnat cu bună ştiinţă de la scopul său real, de partid de stânga, şi este târât într-o luptă cu un duşman imaginar, un rău general care vine de undeva, din afară dar şi din ţară, de la servicii, de la multinaţionale, de la bănci, de la ambasade, de oriunde mai puţin de la conducerea partidului. Membrii de partid trebuie să fie convinşi că, deşi nu este clar cu cine şi pentru ce luptă, miza este uriaşă, iar generaţiile viitoare le vor fi recunoscătoare”, scrie europarlamentarul.

El își continuă mesajul, acuzându-l pe șeful PSD că este „exponentul notoriu” al „statului paralel.”

„În realitate, statul paralel chiar există şi este uşor de identificat. Nu cred însă că Liviu Dragnea cere PSD-ului să lupte cu el din moment ce tocmai Liviu Dragnea este exponentul cel mai notoriu al acestui stat paralel. Vorbim de acei câţiva politicieni şi funcţionari publici, extrem de bogaţi, lucrători toată viaţa lor la stat, membri ai unor reţele transpartinice de tip mafiot menite să fure miliarde de euro din banii publici, să treacă după bunul plac proprietăţi ale statului în domeniul privat, în proprietatea lor. România a fost sărăcită de multe miliarde de euro în doar câţiva ani de zile. Afacerile lui Liviu Dragnea cu oamenii lui Traian Băsescu fix în anul 2009 când PSD era în lupta electorală directă cu acesta spune multe despre agenda ascunsă a actualului lider social democrat.
Da, există statul paralel. Numai că statul paralel este însuşi Liviu Dragnea, un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodată s-o justifice, şi care mimează, cu destul talent, grijă pentru săraci. În Teleorman şi acum în România, săracii devin tot mai săraci în timp ce afacerile lui Valcov şi Dragnea prosperă”
, mai susține Cătăin Ivan.

El încheie mesajul întrebându-se retoric „cum ar fi ca membrii PSD să decidă să lupte cu adevărat împotriva statului paralel”: „Unde se va mai ascunde atunci Liviu Dragnea?”, conchide el.

 

Liderii PSD au adoptat, vineri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) la Băile Herculane, o rezoluție privind poziția formațiunii față de „statul paralel și ilegitim”.

„Comitetul Executiv al PSD, întrunit în ședința din 17 noiembrie 2017, a analizat rezultatele obținute în cele 10 luni de guvernare, precum și situația politică actuală.  PSD a analizat situația tensionată prezentă în spațiul public din cauza numeroaselor informații despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituții publice de forță și care indică în mod clar existența unui așa-numit ‘stat paralel și ilegitim’, care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere și corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică (...). PSD constată existența mai multor vulnerabilități ale statului de drept. Statul paralel folosește instrumente publice, pentru a intimida, șantaja puterile statului. Mai mult decât atât, se observă acțiuni disimulate, sub pretextul unei așa-numite lupte anticorupție (...). Ei adoptă o conduită anticetățenească, care vrea să blocheze (...). Statul paralel vrea să acapareze puterea”, a declarat secretarul general al PSD, Marian Neacșu.

 

catalin ivan Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Liviu Pop, despre statul paralel: Eu rezist oricât insistă ei să mă determine să nu rezist
Liviu Pop, despre statul paralel: Eu rezist oricât insistă ei să mă determine să nu rezist
A apărut site-ul statulparalel.ro. ”Sunt cei care îsi bat joc de tine”
A apărut site-ul statulparalel.ro. ”Sunt cei care îsi bat joc de tine”
Europarlamentarul Sorin Moisă a demisionat din PSD.
Europarlamentarul Sorin Moisă a demisionat din PSD. "Dragnea să se retragă, dacă iubeşte România"
PSD a adoptat o rezoluție împotriva „statului paralel și ilegal”: „Klaus Iohannis este complice”
PSD a adoptat o rezoluție împotriva „statului paralel și ilegal”: „Klaus Iohannis este complice”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Traian Băsescu
Băsescu: Brexitul se amână până în 2020. S-a făcut primul pas pentru rămânerea UK în UE
Orban, replică pentru preşedinta CSM: Nu eu sunt cel care afectează independenţa justiţiei
Cioloş: Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte legea recursului compensatoriu
Ponta: Vor mai veni deputaţi de la PSD la Pro România
Ce spune fostul președinte al CCR Augustin Zegrean despre decizia privind protocoalele SRI
Administraţia prezidenţială: România nu are încă buget din cauza incapacităţii Guvernului
Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu: Ar trebui dată o decizie, ce se întâmplă cu cei care au fost condamnaţi
USR consideră că sunt câteva ”lucruri pozitive” în decizia CCR privind protocoalele cu SRI
PSD, atac la Iohannis în scandalul recursului compensatoriu: ”Nu vrea să se caute vinovații”
Prima reacție a lui Iohannis în criza Brexit. Mesaj pentru românii din Marea Britanie
Dăncilă, despre discursul în care Verhofstadt a ameninţat cu articolul 7: "Ostil României"
Băsescu: ”BREXIT – Un vis urât, din care Marea Britanie s-a trezit”