Europarlamentarii USL vor cere la PE sanctionarea Monicai Macovei cu pierderea mandatului

Dată publicare: 09-07-2012 12:37
Dată actualizare: 07-09-2012 11:17


Monica Macovei

Europarlamentarii PSD si PNL ii vor inainta, luni, o scrisoare presedintelui Parlamentului European, Martin Schultz, in care vor sesiza ca Monica Macovei a "dezinformat" liderii europeni.

Anuntul a fost facut, luni, intr-o conferinta de presa, de liderul europarlamentarilor PSD, Catalin Ivan, care a precizat ca europarlamentarii USL vor cere si Parlamentului national infiintarea unei comisii de ancheta referitoare la actiunile Monicai Macovei de punere in "pericol" a intereselor nationale ale Romaniei.

Ivan a mai spus ca se intentioneaza si depunerea unei plangeri penale impotriva lui Macovei.

"Vom cere comisie de ancheta. Presedintele Parlamentului European va propune, daca va considera ca este necesara, sanctionarea Monicai Macovei. E atributul presedintelui Parlamentului European - el propune Consiliului presedintilor - liderilor grupurilor - o anumita sanctiune, care poate merge pana la pierderea mandatului. Poate sa-i dea avertizare, poate sa-si piarda anumite atributii, dar noi cerem sanctiunea maxima - pierderea mandatului pentru grave prejudicii aduse imaginii Parlamentului European", a spus Ivan.

El a acuzat-o pe Monica Macovei de faptul ca a pus intr-o situatie dificila Parlamentul European, dezinformand liderii europeni.

Ivan a sustinut ca Romania are, in Europa, o problema reala, dar nu creata de actiunile USL, ci de actiunile PDL, care, in special prin Monica Macovei, ar fi furnizat informatii false despre situatia din tara. "Exista o ingrijorare mare (in Europa, n.r.) pentru ca a fost lansat un val de minciuni din partea PDL prin sistemul orchestrat de Monica Macovei. Au fost plasate articole in ziare din Europa de catre apropiati ai Monicai Macovei, care apareau azi pe site-ul ziarului, iar in secunda urmatoare Macovei trimitea link-uri tuturor membrilor Parlamentului European", a declarat Ivan.

El a spus ca Macovei a reusit inducerea ingrijorarii in cancelariile europene spunand ca in Romania are loc o lovitura de stat, ca judecatorii si procurorii sunt amenintati si ca ea este singura din Romania care s-a luptat pentru independenta Justitiei in 2005-2006.

"Cand un oficial al statului roman trimite astfel de scrisori, spune ca trebuie invocat art. 7 si ca Romania trebuie sa piarda dreptul de vot in Consiliu si fondurile trebuie suspendate - e un atac fara precedent la adresa Romaniei", a mentionat Ivan.

El a adaugat ca nu exista ca precedent faptul ca un europarlamentar sa atace atat de dur statul pe care il reprezinta si ca vreun oficial sa invoce art. 7 impotriva statului pe care il reprezinta. "Sunt socati si cei de la Bruxelles", a mai spus Ivan.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO