Motiunea de cenzura a trecut, Guvernul a picat!

13-10-2009 00:00

Emil Boc

UPDATE: Imediat dupa anuntul conform caruia Guvernul a cazut in urma motiunii de cenzura, premierul Emil Boc a declarat "am pierdut o batalie, dar nu razboiul". Vezi reactiile politicienilor dupa caderea Guvernului Boc!

17:13 Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat inaintea sedintei BPN ca, din punctul sau de vedere, premierul Boc a facut in noua luni cat altii in 19 ani si ca actuala coalitie PNL-PSD, cu sprijinul UDMR, trebuie sa isi asume caderea Guvernului.

16:53 Presedintele UDMR, Marko Bela, a spus dupa adoptarea motiunii de cenzura ca partidele trebuie sa formeze o majoritate, el precizand ca UDMR va discuta "cu colegii de la PNL si cu colegii de la PSD, eventual si cu cei de la PDL" dar si ca a primit deja o invitatie de la presedintele Basescu.

16:50 Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat ca adoptarea motiunii de cenzura initiate de PNL si UDMR reprezinta "o sanctiune aplicata de Parlament unui guvern minoritar", care "a perpetuat minciuna la rang de politica de stat".

16.36 Democrat-liberalul Radu Berceanu a declarat ca UDMR a jucat un joc dublu in aceasta perioada si ca din aceasta cauza Uniunea "ar putea sa cada intre scaune", dar a aratat ca toate variantele de alianta pentru guvernare sunt posibile.

16:21 Presedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a spus ca votarea motiunii de cenzura inseamna inceputul "caderii regimului Basescu", adaugand ca numirea lui Klaus Johannis ca premier ar fi cea mai buna varianta pentru a asigura corectitudinea alegerilor.

16:18 Deputatul PSD Suceava Catalin Nechifor a declarat ca prin adoptarea motiunii s-a spart ghinionul si ca "cincinalul Basescu" se apropie de sfarsit, iar noua majoritate parlamentara a dovedit ca Guvernul Boc 2 a fost "ilegal, neconstitutional si imoral".

16:17 Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca parlamentarii care au absenatat de la motiune vor fi exclusi din grupurile parlamentare in cursul zilei, urmand sa fie exclusi si din partid in zilele urmatoare.

16:08 Presedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoara, a declarat ca votul din Parlament care a dus la caderea Guvernului Boc 2 este unul care "va aduce o imagine pozitiva" Romaniei pe plan extern, fiind o dovada clara a faptului ca, daca nu isi face datoria, un Guvern este inlaturat.

16.05 Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus dupa votul motiunii de cenzura, ca cea adoptata marti este prima din ultimii 20 de ani care doboara un Guvern, adaugand ca aceasta este o victorie a liberalilor si a principiilor democratice.

16.04 Presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat dupa anuntul oficial privind adoptarea motiunii de cenzura, ca este o zi fericita pentru Mircea Geoana si Crin Antonescu si o zi trista pentru romani.

15.57 Secretarul Senatului Orest Onofrei a spus dupa adoptarea motiunii de cenzura, ca situatia din tara care a fost acum complicata printr-o criza guvernamentala va trebui solutionata de presedintele Traian Basescu.

15.55 Presedintele PSD Cluj, Valentin Cuibus, considera ca votul dat marti in favoarea motiunii de cenzura este unul "bun" pentru Romania si demonstreaza ca un Guvern "nu poate face orice".

E. Boc a mai declarat: Guvernul a caut pentru ca a vrut sa elimine pensiile privilegiate.

M. Geoana: Guvernul hraparet si abuziv condus de Emil Boc a cazut. E un castig pentru Romania.

M. Geoana: Suntem dispusi sa participam la un nou guvern.

M. Geoana: In premiera in 20 de ani, o motiune de cenzura trece.

Secretarul Senatului Orest Onofrei (PDL) a declarat ca situatia din tara care a fost acum complicata printr-o criza guvernamentala va trebui solutionata de presedintele Traian Basescu.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO