Drept la replica al Senatului Romaniei

26-02-2010 00:00

Senat

Biroul de Presa al Senatului a cerut dreptul la replica in ceea ce priveste materialul transmis la Stirile ProTV pe 24 februarie, cu titlul “Tara arde si baba se piaptana! Senatorii vor optiunea 3G pe telefon”, material transmis si pe site-ul nostru.

"Consideram ca fiind inexact si tendentios materialul transmis la Stirile ProTV din ziua de miercuri, 24 februarie 2010, cu privire la “activarea de catre senatori a optiunii 3G pe telefoanele mobile”, atat in ceea ce priveste titlul materialului (“Tara arde si baba se piaptana! Senatorii vor optiunea 3G pe telefon”), cat si continutul, din urmatoarele motive:

- Costurile estimate pentru achizitionarea de abonamente de telefonie mobila pentru anul 2010 sunt de 168.678 lei (inclusiv TVA), conform ofertei companiei de telefonie mobila, fata de costurile aferente anului 2009 de 290.695,35 lei (inclusiv TVA). Mentionam ca structura abonamentelor achizitionate pentru anul 2010 a ramas neschimbata.

- In urma instrumentarii procedurii de achizitie s-a obtinut o scadere substantiala a tarifului convorbirilor de aproape 40% fata de tarifele valabile pentru anul 2009.

- Optiunea 3G, pe care postul dumneavoastra de televiziune a introdus-o in "dezbatere publica”, consta, conform cererii de oferta formulata de catre Senatul Romaniei si prezenta pe SEAP, din acoperire 3G outdoor pentru apeluri de telefonie.

- Optiunea de "apel video”, posibila prin utilizarea tehnologiei 3G in functie de tipul de telefon mobil detinut de abonat, presupune intr-adevar un cost special de 14 centi/minut, fata de costul unui apel obisnuit de telefonie, insa aceasta optiune nu a fost specificata de catre Senatul Romaniei in cererea de oferta formulata catre operatori, urmand ca persoanele care doresc sa efectueze acest tip de apel sa suporte costurile suplimentare ce survin lunar.

- Orice abonat al operatorului de telefonie mobila ce utilizeaza un telefon mobil ce are mentionat in specificatiile tehnice „apelul 3G” poate efectua acest tip de apel. Astfel, pentru a putea efectua un apel 3G nu este necesara activarea unei extraoptiuni sau a unui abonament lunar."

Tara arde si baba se piaptana! Senatorii vor optiunea 3G pe telefon

Sursa: Pro TV

Tags: senat, stiri,


VIDEO PROTVPLUS.RO