Dragnea le-a cerut lui Iordache și Toader să depună plângere împotriva lui Iohannis


Ultimul update: Duminica 16 Decembrie 2018 19:24
Data publicarii: Duminica 16 Decembrie 2018 18:38
Categorie: Stiri Politice
Klaus Iohannis, Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu

Liviu Dragnea le-a cerut lui Florin Iordache, Tudorel Toader și Mircea Drăghici să depună plângere penală împotriva președintelui Klaus Iohannis.

Dragnea consideră că Iohannis a comis înaltă trădare pentru că a declarat că România nu e pregătită să preia președinția Consiliului UE.

Declarațiile făcute de Liviu Dragnea:

În ultima perioadă, o știți foarte bine, poziția României în cadrul UE a fost atacată și vulnerabilizată. Țara noastră a fost acuzată de lucruri care se întâmplă și există peste tot în UE. Peste tot. Să discutăm despre el. Domnul Toader, sunteți aici? Vă salut. E frumos și interesant la PSD.

Ni s-a cerut să suspendăm legi deja adoptate de Parlament. Peste tot în Europa Parlamentele sunt suverane, exercită suveranitatea popoarelor. Ce ni s-a spus nouă, ”Parlamentul e o instituie oarecare, suspendați legile adoptate”. Dar de ce? ”Conțin niște prevederi care nu ne plac”. Dar sunt și în alte țări. ”Da, dar la voi nu merg”.

De asemenea, ni s-a cerut să oprim proceduri legale aflate în desfășurare. Să nesocotim decizii ale CCR. Mai mult, să modificăm și propria Constituție. În 1991, înainte de a fi adoptată, a fost avizată de Comisia de la Veneția. Înainte să intrăm în UE, s-a completat, modificat, cu sprijinul partenerilor externi. Acum se constată că trebuie să o modificăm. De ce? Să dam mai multe puteri lui Iohannis. Și când nu o să mai fie ce facem, revenim și îi dăm puteri mai mici celui care o să vină după. Sau să spunem ”Klaus Werner Iohannis președinte pe viață”. Să trăiasca! Dacă nu vrem asta, trebuie să luptăm.

De asemnea, se spune că România ar fi prea coruptă pentru a fi un stat cu drepturi depline în UE. A fost votată de asemenea o rezoluție, și nu ratez să o laud pe doamna prim-ministru pentru discursul patriotic de la Strasbourg, în care ni se reproșează lucruri care se întâmplă peste tot. Ce s-a spus, că jandarmii români au acționat disproporționat împotriva unor protestatari pașnici. Care dădeau foc, care o băteau pe jandarmeriță... L-am auzit pe Iohannis ieri, când se pregătea să o încurajeze pe doamna prim-ministru din Marea Britanie, că el are vesta galbenă în portbagaj. Când a fost la Macron, i-a spus și lui că are în portbagaj și e pregătit să iasă în stradă împtriva lui? Sau acolo tace mâlc?

În aceeași intervenție în care spunea că o încurajează pe Theresa May, îi incuraja pe alții să dea jos premierul guvernului țării lui. Acesta este Iohannis, în mod nedrept și jignitor, cu complicitatea unor europarlamentari români, țara noastră a fost transformată în țapul ispășitor al jocurilor de putere dintre familiile de politice europene. A fost criticat Orban pentru ce face în Ungaria? Este Orban de la PPE? Hai să găsim și pe cineva la social-democrați. Să spunem că și în România avem o problemă. Nu știu cine e în Ungaria, nu îmi permit să critic vreo țară. Începând din SUA și până la orice țară democratică, eu cred că acea țară are dreptul să își hotărască propria soartă. Instituțiile legitime din fiecare țară care au în spate legitimitatea votului au acest drept și de el trebuie să beneficieze și România.

Niște europarlamentari români, trădători, au votat în preajma Centenarului împotriva României, mințind și prezentând o altă realitate despre ce se întâmplă în România. Și insistă ca României să se facă rău.

Deasupra lor este Iohannis, care trădează interesele României și spune că România nu e pregătită să preia președinția Consiliului UE. Acesta este act de trădare împotriva acestei țări, practicat de Klaus Werner Iohannis. Domnule Drăghici, Mircea Drăghici, domnul Iordache și domnul Toader, vă rog ca după anul nou să depuneți acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis.

Sursa: Pro TV

Liviu Dragnea: ”S-a încercat sfâșierea acestui partid, din exterior și din interior”
Liviu Dragnea: ”S-a încercat sfâșierea acestui partid, din exterior și din interior”
Dăncilă: ”De fiecare dată când PSD a fost la guvernare, România a mers bine”
Dăncilă: ”De fiecare dată când PSD a fost la guvernare, România a mers bine”
După Dragnea, şi alţi politicieni inculpaţi vor schimbarea completurilor de judecată
După Dragnea, şi alţi politicieni inculpaţi vor schimbarea completurilor de judecată
Dăncilă: ”De fiecare dată când PSD a fost la guvernare, România a mers bine”
Dăncilă: ”De fiecare dată când PSD a fost la guvernare, România a mers bine”
După Dragnea, şi alţi politicieni inculpaţi vor schimbarea completurilor de judecată
După Dragnea, şi alţi politicieni inculpaţi vor schimbarea completurilor de judecată
Codrin Ştefănescu, avertisment despre Consiliul PSD:
Codrin Ştefănescu, avertisment despre Consiliul PSD: "Toţi să fie atenţi la Dragnea"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ludovic Orban - 13
Orban își negociază susținerea în Parlament. Cum s-ar putea prelungi interimatul lui Dăncilă
Surse: Cine se află pe lista de miniștri cu care Ludovic Orban ar putea forma un Guvern
Klaus Iohannis va fi prezent la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles
PNL caută o majoritate care să-i voteze noul Guvern: ”O să purtăm negocieri om cu om”
Senatul a respins proiectul USR privind alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin
Ioan Cupșa, posibil ministru al Justiției, a votat în 2017 legea recursului compensatoriu
Ludovic Orban, premierul desemnat
Orban anunță structura viitorului său Guvern. Planul prin care vrea să obţină majoritatea
Un Guvern, zeci de condiții. Negocieri dure pentru a vota Cabinetul Orban
Ciolacu, despre noul Guvern: "Au o majoritate, aşteptăm să o demonstreze la învestitură”
Dăncilă, după anunțarea premierului desemnat: Îl chem pe Iohannis la un "unu la unu"
Cine e Ludovic Orban, propus premier. Anti PSD de pe vremea USL și dansator la petreceri
Ponta: Liberalii vor să facă ei Guvernul, le urăm succes, dar nu cred că pe noi se bazează