Dragnea, aplaudat cu hohote de râs: ”Sunt puțin mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie”


Ultimul update: Vineri 19 Aprilie 2019 16:17
Data publicarii: Vineri 19 Aprilie 2019 15:56
Categorie: Stiri Politice
Liviu Dragnea

Președintele PSD Liviu Dragnea, aflat în turneu electoral la Botoșani, a spus că este "puţin mâhnit" că procurorul general al României, Augustin Lazăr, a ieșit la pensie.

Afirmațiile lui Dragnea în fața membrilor PSD din Botoșani au provocat râsetele acestora și mai multe rânduri de aplauze.

”Ieri eram mai nervos la Suceava, astăzi nu sunt. Încă. Sunt puțin mâhnit, că a ieșit Lazăr la pensie. Și trebuie să mă înțelegeți. Cum? Are o pensie uriașă. O și merită!” - a spus Dragnea, zâmbind.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a informat Administraţia Prezidenţială.

Augustin Lazăr a fost eliberat din funcţie ca urmare a pensionării din 27 aprilie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, joi, cererea de pensionare depusă de Augustin Lazăr, după ce ordinea de zi a şedinţei a fost completată cu această solicitare.

Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie.

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Procurorul general a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Ulterior, Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut "scuze instituţionale" pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO