Deputații anchetează TAROM: ”De ce s-au vândut cele 2 avioane la prețuri de scobitori?”

Ultima actualizare: 20-03-2019 13:47
tarom
Pro TV

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, demararea unei anchete în privinţa activităţii TAROM în perioada 2007-2018, verificări care vor fi făcute de către deputaţii din Comisia pentru transporturi.

Deputaţii vor urmări, printre altele, cadrul legislativ în care îşi desfăşoară activitatea compania şi modalitatea de înstrăinare a două aeronave în anul 2018.

Printre obiectivele urmărite de comisia de anchetă se mai numără verificarea statutului companiei, hotărârile AGA cu privire la execuţia bugetară, contractul cadru sau contractele speciale cu privire la relaţiile comerciale de furnizare de utilităţi şi servicii ale TAROM, analizarea modului în care managementul şi-a îndeplinit obligaţiile, structura flotei.

La acestea se adaugă structura de personal, organigrama, modificarea acestora în raport cu necesitatea forţei de muncă angajată, precum şi litigiile cu angajaţii, planul de investiţii, execuţie, proiecte anuale şi multianuale.

”Aș vrea să-l întreb pe domnul care conduce în momentul de față TAROM-ul de ce, de exemplu, un bilet de avion București Iași sau Iași București costă 68 de euro și de ce un bilet de avion Suceava București costă 156 de euro? Ăsta e management? Asta e normalitate? Să înțeleg că ieșeanul român e mai deștept, iar suceveanul român e mai prost, poaate plăti dublu. O altă problemă, de ce s-au vândut cele două avioane la prețuri de scobitori? Cui s-au vândut și dacă aveau dreptul să facă lucrul acesta.” - a spus deputatul ALDE Ștefan Băișanu.

Comisia mai are în vedere şi rapoartele de analiză privind întârzierile şi frecvenţa situaţiilor de reţinere a aeronavelor la sol şi a modului de efectuare a achiziţiilor.

Proiectul de hotărâre privind încuviinţarea efectuării de către Comisia pentru transporturi şi infrastructură a unei anchete privind activitatea SC Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA a fost aprobată de plenul Camerei cu 278 voturi "pentru" şi o abţinere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO