Daniel Funeriu: Mi-am dat demisia; nicio persoana onorabila nu poate sta langa Crin Antonescu

06-08-2012 14:49

Daniel Funeriu

Consilierul prezidential Daniel Funeriu a declarat luni, ca si-a dat demisia. El a negat afirmatiile potrivit carora ar fi fost demis si subliniind ca "nicio persoana onorabila nu poate sta langa Crin Antonescu".

"Mi-am dat demisia pentru ca nicio persoana onorabila nu poate sta langa Crin Antonescu. Tot ce a obtinut politic e bazat pe minciuna si frauda, asadar il poate lua consilier pe Victor Ponta, simbolul fraudelor si plagiatului din Europa", a afirmat Daniel Funeriu.

Potrivit lui Funeriu, Antonescu trebuia "sa ia pozitie fata de modul abject in care guvernul Ponta a desfiintat si infiintat dupa plac comisii de etica, pentru a acoperi ceea ce o lume intreaga vede: un furt intelectual ordinar". Funeriu a mai spus despre presedintele interimar ca nu a facut acest lucru, "deci este complice".

Daniel Funeriu a mai spus, tot despre Crin Antonescu, ca trebuia sa reactioneze si fata de politizarea fara precedent a educatiei si fata de propunerile ridicole de modificare a legislatiei in invatamant vehiculate de guvernul Ponta. "Trebuia sa reactioneze si fata de politizarea fara precedent a educatiei si fata de propunerile ridicole de modificare a legislatiei in educatie vehiculate de guvernul Ponta", a conchis Funeriu.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, decretul pentru eliberarea din functia de consilier prezidential a lui Daniel Funeriu. Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu este consilier prezidential din februarie acest an.

Funeriu a ocupat functia de ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in guvernul condus de Emil Boc, incepand din decembrie 2009. In varsta de 41 de ani si membru al PDL, Daniel Funeriu a fost anterior detinerii postului de ministru al Educatiei si vicepresedinte al Comisiei prezidentiale pentru politici in educatie si cercetare (incepand cu noiembrie 2006), precum si europarlamentar si membru in grupul de experti pentru elaborarea "Strategiei cercetarii din Romania intre 2007 si 2013".

Actualul presedinte suspendat, Traian Basescu, l-a numit, pe 25 mai, pe Daniel Funeriu in locul lui Valeriu Turcan in functia de membru in Consiliul de conducere al Institutului Cultural Roman (ICR).

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26