Dăncilă, critică la adresa Administrației Prezidențiale: „Reuniunea a fost politizată, într-un mod lipsit de etică”

Dată publicare: 18-09-2018 18:05
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a criticat Administrația Prezidențială, care a organizat la București summitul Inițiativei Celor 3 Mări, pe motiv că a „politizat” acest eveniment internațional.

La începutul ședinței de Guvern, Dăncilă a susținut că evenimentul a fost folosit „în jocurile politice.”

România a găzduit summitul Inițiativei celor 3 Mări. O reuiune internațională importantă și, totodată, un bun prilej de promovare a interselor economice naționale. Guvernul României a demonstrat deschidere, o atitudine constructivă și a pregătit din timp proiecte strategice, pentru a valorifica această oportunitate. La nivelul Guvernului, am selectat șase proiecte prioritare, în cele 3 domenii cheie vizate de Inițiativa celor Trei Mări: transporturi, energie și digital. Proiectele au fost adoptate prin memorandumuri în ședința din 23 august. Sunt 3 proiecte de interconectare între cele 12 state în domeniul digital, ce vizează crearea a 3 platforme digitale inteligente pentru monitorizarea în timp real a apelor aflate în regiune Inițiativei celor 3 mări, pentru tranzacționarea serviciilor de transport și logistică și în domeniul stocării energiei. De asemenea, în domeniul transporturilor, 2 proiecte au fost propuse de România, ce vizează masterplanul pentru reabilitatea și întreținerea Dunării și a afluenților săi navigabili și modernizarea rutei feroviare trans-Constanța. În domeniul energiei, interesul României este să promoveze dezvoltarea proiectului BRUA. Am amintit toate aceste eforturi pentru a sublinia modul serios și responsabil în care Guvernul a pregătit participarea la acest summit.”

Din păcate, nu pot să nu remarc faptul că și această reuniune internațională este politizată într-un mod total lipsit de responsablitate și de etică. Acumularea de capital electoral nu ar trebui să primeze în fața intereselor economice ale României. Este regretabil faptul că se folosesc astfel de evenimente și instituții ale statului în jocurile politice. Evenimente care ar trebui să promoveze România și care să nu aibă mize personale, evenimente care sunt folosite, de multe ori, în detrimentul intereselor publice ale României, aducând costuri de imagine țării noastre. De aceea, mă așteptam ca organizatorii acestui important eveniment să își canalizeze energiile în implicarea tuturor instituțiilor și aducerea la aceeași masă a celor care avem pârghiile să promovăm interesele României, astfel încât să dăm dovadă de unitate în fața partenerilor internaționali. Ca prim-ministru, vă asigur că Guvernul României nu va fi deturnat de la misiunea pe care o are – de a lucra pentru binele românilor, punând în practică programul de guvernare”, a spus Dăncilă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO