Cum muncesc senatorii romani: pauze peste pauze!

Ultima actualizare: 30-08-2012 08:46
Senat

Senatorii au luat miercuri pauza de consultari, cu o jumatate de ora inaintea expirarii programului de lucru, dupa o prima pauza care a durat peste o ora si alte doua in care s-au contrazis in interpretarea Regulamentului.


Dupa aproape doua ore in care senatorii PDL, UDMR si independenti, pe de o parte, si cei ai PSD si PNL, pe de alta parte, s-au contrazis in interpretarea Regulamentului, fara a vota nici macar ordinea de zi, sedinta plenului a fost intrerupta, la solicitarea UDMR pentru o pauza de consultari.

Cum a inceput ziua de lucru a senatorilor: plenul a fost intrerupt, imediat la inceperea sedintei, la 9.20, pentru o pauza de consultari solicitata de PDL.

Sedinta a fost reluata la 10.30, iar timp de doua ore senatorii de la putere s-au contrazis cu cei din opozitie pe interpretarea Regulamentului.

UDMR a solicitat, la 12.30, cu jumatate de ora inaintea expirarii programului de lucru, o noua pauza de consultari.

Solicitarea a fost facuta de senatorul UDMR Fekete Levente, dupa ce presedintele Senatului, Mircea Geoana, anuntase ca suspenda discutiile pe tema propunerii grupului independentilor de a avea un loc in Comisia de regulament.

Mircea Geoana a declarat inchis subiectul cererii grupului independentilor si a supus la vot ordinea de zi de miercuri, cu jumatate de ora inainte de incheierea lucrarilor plenului Senatului.

Vicepresedintele Senatului Anca Boagiu (PDL) a afirmat ca Senatul se afla intr-o situatie fara precedent. "Stam, negociem, ne intelegem si cand sa inceapa sedinta, totul pica. Nu mai inteleg", a spus ea.

Intr-un final, senatorii au revenit in plen cu un minut inaintea incheierii programului de lucru.

Drept pentru care, sedinta de plen a Senatului a fost incheiata, miercuri, fara a se vota ordinea de zi si cu respingerea programului de lucru pentru saptamana viitoare.

Asa ca blocajul din aceasta Camera a Legislativului va continua, de data aceasta pe tema dreptului independentilor de a activa in comisii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO