CSAT: Basescu nu a primit niciun raport MAI despre protestul politistilor

Dată publicare: 30-09-2010 00:00
Dată actualizare: 08-05-2012 13:04


Surpriza in sedinta CSAT. Presedintele Traian Basescu a solicitat ca fortele Ministerului de Interne sa intervina in forta in cazul violentelor provocate de clanuri sau de grupari de crima organizata.

Discutia despre raportul MAI, privind mitingul neautorizat al politistilor, s-a amanat.

Chiar daca era asteptata o revenire a lui Traian Basescu la decizia de renuntare la serviciile Ministerului de Interne, acest lucru nu s-a intamplat, pentru ca, cel putin la nivel oficial, raportul privind cele intamplate vinerea trecuta la mitingul politistilor nu a fost printre temele dezbatute.

In schimb, seful statului i-a cerut noului ministru de interne, Traian Igas, ca politistii sa intervina in forta in zona crimei organizate. In acelasi timp, CSAT a discutat si aprobat Strategia Nationala de Ordine Publica pentru perioada 2010 - 2013.

Membrii CSAT au mai discutat despre combaterea evaziunii fiscale si au stabilit ca Romania indeplineste criteriile de aderare la spatiul Schengen.

La aceasta sedinta au participat si trei din noii ministri: seful internelor, Traian Igas, si ministrii economiei si finantelor, Ion Ariton si Gheorghe Ialomitianu.


VIDEO PROTVPLUS.RO