Basescu:MAI sa intervina in forta in cazul violentelor provocate de clanuri

Dată publicare: 30-09-2010 00:00
Dată actualizare: 29-07-2012 02:11


Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a aratat, in sedinta CSAT de joi, ca Ministerul Administratiei si Internelor trebuie sa intervina in forta in cazul violentelor provocate de clanuri sau grupari din zona crimei organizate.

In plus, MAI ar trebui sa manifeste toleranta zero in situatiile in care se aduce atingere demnitatii si integritatii personalului sau.

Presedintia mentioneaza, intr-un comunicat remis joi agentiei Mediafax, ca in sedinta CSAT a fost discutata si aprobata Strategia Nationala de Ordine Publica care stabileste ansamblul obiectivelor majore pe termen mediu in domeniul ordinii publice.

"A fost stabilita ca prioritate in domeniul ordinii publice pentru perioada 2010 – 2013 intensificarea activitatii impotriva fenomenului infractional, in special asupra criminalitatii organizate si transfrontaliere si terorismului. Presedintele Traian Basescu a precizat ca Ministerul Administratiei si Internelor trebuie sa intervina in forta in cazul violentelor provocate de clanuri sau grupari din zona crimei organizate. In acest sens, presedintele Romaniei a accentuat necesitatea unei politici de toleranta zero in cazul incalcarii legii, inclusiv in situatiile in care se aduce atingere demnitatii si integritatii fizice a personalului M.A.I.", se arata in comunicatul Presedintiei.

Citeste mai multe pe www.mediafax.ro!

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO