Criză politică. PNL nu renunță la Cîțu ca premier: ”Nici nu se pune în discuţie”

Dată publicare: 19-04-2021 12:30
Dată actualizare: 19-04-2021 13:12


Ludovic Orban, Florin Citu

Premierul Florin Cîţu beneficiază de susţinerea totală a Partidului Naţional Liberal şi nici nu se pune în discuţie schimbarea configuraţiei politice, a anunțat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban.

"PNL este un partid responsabil, care şi-a asumat răspunderea guvernării şi care a acţionează pentru o bună guvernare. (...) Premierul beneficiază de susţinere totală. Nici nu se pune în discuţie, vreo secundă, schimbarea configuraţiei politice. Noi nu ne jucăm cu România. Când am hotărât că premierul acestui Guvern este Florin Cîţu, suntem consecvenţi, serioşi şi mergem mai departe. Îndemnul nostru pentru toţi partenerii din coaliţie este să lăsăm de-o parte ceea ce ne separă şi să ne concentrăm pe ceea ce aşteaptă românii de la noi şi anume să asigurăm o bună guvernare", a subliniat Ludovic Orban, la Parlament, după şedinţa conducerii PNL, potrivit Agerpres.

În opinia sa, este prea mult spus că există o ”criză” în coaliţia de guvernare, menţionând că este vorba despre o reacţie emoţională şi acest moment va fi depăşit.

"Criză în coaliţie este poate prea mult spus. Este o reacţie emoţionată, o reacţie care a ţinut mai mult de lipsa de experienţă în exercitarea guvernării pentru o decizie salutară şi absolut necesară a premierului, care a luat decizia să îmbunătăţească activitatea într-un domeniu fundamental cum este domeniul sănătăţii prin a da şansă formaţiunii care deţine portofoliul să desemneze un ministru mai bun", a afirmat Orban.

El s-a arătat convins că acest moment va fi depăşit.

"Convingerea mea este că acest moment va fi depăşit. Mizăm pe un comportament raţional şi responsabil din partea partenerilor noştri, aşa cum am văzut în foarte multe luări de poziţie, pentru că la urma urmei oamenii aşteaptă de la noi să facem ceea ce le-am promis în campaniile electorale, ceea ce am prezentat în programul de guvernare în momentul în care am cerut încredere Parlamentului pentru învestirea Guvernului, iar din punctul nostru de vedere acest lucru este important: să ne concentrăm pe punerea în practică a programului de guvernare, să creştem calitatea în gestiunea fiecărui minister, să creştem calitatea prestaţiei Guvernului în mod constant", a adăugat Orban.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO