Cristian Preda: "Sustin punctul de vedere al presedintelui legat de Rosia Montana"

30-08-2011 15:57

Cristian Preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine punctul de vedere al presedintelui Traian Basescu privind exploatarea de la Rosia Montana. In opinia sa, ramane de vazut daca se gaseste un politician curajos, care sa ia o decizie in acest sens.

"Sustin punctul de vedere al presedintelui in privinta exploatarii de la Rosia Montana", scrie Cristian Preda pe blogul personal, mentionand ca are trei argumente in favoarea proiectului, pe care l-a aparat si in urma cu cateva luni, in dezbaterea din PE.

"E vorba, mai intai, despre nevoia de a exploata resursele naturale. Astazi, competitia in acest domeniu este formidabila. A refuza exploatarea inseamna a accepta sa cumperi de la altii sau a ramane sarac si marginal. Nu exista alternativa. Daca nici conjunctura recenta legata de increderea in aur nu a convins, inseamna ca nimic nu poate convinge. Adversarii irationali vor miza intotdeauna pe non-actiune.", mai scrie europarlamentarul.

Europarlamentarul mai subliniaza si chestiunea locurilor de munca si a dezvoltarii durabile. "S-a nascut in ultimul timp ideea ca exista numeroase alternative la minerit. Eu zic ca daca ar fi existat s-ar fi vazut. Nu trebuie sacrificata o generatie pentru a experimenta esecul inca o data", precizeaza Preda.

"Presedintele a dat o sansa actiunii. Sa vedem daca de data asta se gaseste un curajos care sa ia si o decizie. Una veritabila, nu doar pe cea de a amana orice decizie", se arata in finalul postarii lui Cristian Preda.

Traian Basescu: "Proiectul Rosia Montana sta ingropat din cauza lasitatii politicienilor"

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO