Comisia de ancheta "Calarasi" va avea 15 membri. Partidele vor face nominalizarile pana luni

04-12-2013 11:24

Parlament

Conducerea Parlamentului a discutat, miercuri, despre infiintarea Comisiei de ancheta Calarasi si a convenit ca aceasta sa fie formata din 15 membri.

Birourile permanente vor aproba luni hotararea de infiintare a acesteia, care trebuie supusa apoi votului plenului comun.

Anuntul a fost facut de secretarul Camerei Niculae Mircovici, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite, precizand ca pana luni liderii grupurilor parlamentare urmeaza sa stabileasca componenta nominala a comisiei de ancheta.

"Liderii grupurilor parlamentare au ramas sa discute aceasta problema, sa-si stabileasca componenta nominala. Comisia s-a hotarat sa fie formata din 15 membri si asta urmeaza sa se lamureasca pana luni", a spus Mircovici, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema.

El a precizat ca luni va avea loc o noua sedinta a Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, in care se va stabili programul de marti al Parlamentului, cand e posibil sa fie o sedinta comuna a celor doua Camere.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Parlamentul se va intruni pentru a vota proiectul de hotarare de infiitare a Comisiei de ancheta Calarasi dupa ce va adopta proiectul de buget pe anul 2014, el aratand ca tot atunci se vor face si nominalizarile membrilor acestei structuri.

"Nu am stabilit cine va conduce comisia, nu am stabilit nici macar membrii comisiei, deoarece azi draftul de hotarare intocmit de parlamentarii PSD, UNPR si PC il vom prezenta si colegilor de la PNL. Si, cand se ia decizia, imediat dupa Legea bugetului, atunci facem si nominalizarile", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, recent, ca terenul din Calarasi a fost achizitionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el mentionand ca nu si-ar fi permis ilegalitati si ca, de fapt, USL in ansamblu face un joc politic.

Sursa: Pro TV

Tags: calarasi, teren,


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26