Marian Munteanu s-a RETRAS din cursa pentru Primaria Capitalei: "Doamne, ajuta-ne". Cine este noul candidat al PNL

×
Codul embed a fost copiat

Candidatul PNL la primaria Capitalei NU mai este Marian Munteanu, ci Catalin Predoiu. Anuntul a fost facut intr-o conferinta de presa.

UPDATE 18:35 Presedintele interimar al PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, a anuntat, miercuri, ca a decis sa isi asume candidatura la Primaria Capitalei.

El a precizat ca a luat aceasta decizie dupa consultari cu liderii PNL. "Dupa ce ne-am consultat impreuna in cadrul PNL (...) am decis sa imi asum candidatura la Primaria Generala a Capitalei. Sunt foarte emotionat, dar gandurile mele sunt extrem de limpezi si vointa mea extrem de hotarata. Imi asum aceasta responsabilitate angajandu-ma in acelasi timp in fata tuturor bucurestenilor, a membrilor si simpatizantilor PNL si ai dreptei, in general, ca voi concura cu toata energia si competenta mea pentru victoria PNL, pentru victoria dreptei in Bucuresti", a spus Predoiu.

"Nimic din activitatea mea nu a iesit din campul legii. Nici ca avocat, nici ca ministru, nici ca politician. Dau orice explicatii oricui, orice fapta a mea este probabila cu orice document, nu am niciun fel de preocupare in acest sens, nu consider ca a sta de vorba cu justitia este o rusine sau un stigmat. Orice cetatean e dator sa dea explicatii, daca e intrebat. Numai cei care se simt vinovati considera asta o vulnerabilitate. Eu pot sa stau de vorba cu oricine in aceasta tara cu fruntea sus", a aratat Catalin Predoiu.

Liberalul a pledat pentru un Bucuresti care sa aiba o administratie "europeana" si "cinstita". "Va chem alaturi de mine ca sa ne schimbam cu totii viata in bine", a adaugat Catalin Predoiu.

Citește și
vot, alegeri
Marian Munteanu este atacat de partide. Macovei crede ca Bucurestiul ar putea ajunge "in iad", iar Tariceanu se simte jignit
A plecat să lupte în Ucraina pentru a evita urmărirea penală și a murit. Este unul dintre cei mai tineri soldați căzuți în război

"In 2018 vom aniversa 100 de ani de la Marea Unire. In 2019, Bucurestiul va fi capitala unui stat care va prelua presedintia Uniunii Europene. Pana atunci vom rezolva impreuna toate problemele orasului." a mai spus candidatul PNL.

UPDATE: Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Marian Munteanu, a anuntat, miercuri, ca a consimtit, in urma discutiilor cu lideri ai partidului, sa-si retraga candidatura si si-a exprimat convingerea ca liberalii vor gasi o solutie pentru un proiect castigator la Bucuresti.

"Am avut discutii in ultimele doua zile cu liderii partidului, cu reprezentanti din sectoare, in incercarea de a gasi o formula eficienta. Din pacate, a fost dificil sa identificam o formula de unitate. Nu se pot castiga lupte fara unitate, solidaritate si loialitate reciproca. (...) In consecinta, am consimtit in urma acestor discutii sa-mi retrag candidatura, am acceptat aceasta chestiune si sunt convins ca PNL va gasi o solutie pentru a pastra unitatea acestei echipe, a organizatiei la Bucuresti si pentru a oferi bucurestenilor un proiect bun, util si castigator", a spus Munteanu.

Mircea Ionescu Quintus: "Am pierdut un primar, am castigat un membru de valoare al PNL."

Verificarea lui Marian Munteanu la CNSAS

Societatea Academica din Romania , dar si PNL, au depus la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii cereri pentru verificarea lui Marian Munteanu. Liberalii au facut solicitarea inca de luni, iar cei de la SAR spun ca au apelat la CNSAS dupa ce in presa ar fi aparut informatii privind o posibila colaborare a lui Munteanu cu politia politica comunista.

CNSAS trebuie acum sa comunice daca Marian Munteanu a fost sau nu lucrator sau colaborator al Securitatii. Dinu Zamfirescu, membru in Colegiul CNSAS, a declarat pentru news.ro ca solicitarile vor fi luate in discutie chiar joi, in regim de urgenta, si ca numai solicitarea SAR este valabila. Mai mult, Zamfirescu a afirmat ca, din informatiile sale, la CNASA exista un dosar al lui Marian Munteanu la CNSAS. ”Stiu doar ca a venit in 2006 un dosar cu numele lui”, a spus el pentru news.ro.

Potrivit Agerpres, Biroul Permanent al PNL Bucuresti a validat marti seara lista de candidati la functia de consilier general la Primaria Capitalei, primul fiind Marian Munteanu.

Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, s-au intalnit marti seara cu Marian Munteanu si i-au cerut sa isi clarifice situatia administrativa referitoare la participarea in firme, asociatii sau fundatii, afirma surse liberale. Miercuri, la ora 15,00, este programata o sedinta in care sa se discute strategia electorala pe Bucuresti cu participarea liderilor PNL. In cursul serii de miercuri, Alina Gorghiu si Vasile Blaga vor sustine o conferinta de presa.
 

Articol recomandat de sport.ro
Sociologul Gelu Duminică, după gestul lui Gigi Becali față de Adrian Șut: "Lipsă totală de umanitate cu numele Domnului pe buze"
Sociologul Gelu Duminică, după gestul lui Gigi Becali față de Adrian Șut: "Lipsă totală de umanitate cu numele Domnului pe buze"
Citește și...
Discutii aprinse si critici in interiorul PNL, privind candidatura lui Marian Munteanu. Ce i-au cerut Gorghiu si Blaga
Discutii aprinse si critici in interiorul PNL, privind candidatura lui Marian Munteanu. Ce i-au cerut Gorghiu si Blaga

 Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga s-au intalnit marti seara cu Marian Munteanu, candidatul liberalilor la Primaria Capitalei, si i-au cerut sa isi clarifice situatia administrativa referitoare la participarea in firme, potrivit unor surse.

Marian Munteanu este atacat de partide. Macovei crede ca Bucurestiul ar putea ajunge
Marian Munteanu este atacat de partide. Macovei crede ca Bucurestiul ar putea ajunge "in iad", iar Tariceanu se simte jignit

Liderii partidelor ALDE si M10, Calin Popescu Tariceanu si Monica Macovei, au criticat in termeni duri desemnarea lui Marian Munteanu de catre PNL drept candidat la functia de primar general al Capitalei.

Un grup de ONG-uri cere PNL sa renunte la candidatura lui Marian Munteanu
Un grup de ONG-uri cere PNL sa renunte la candidatura lui Marian Munteanu "Are simpatii pentru curente de orientare FASCISTA"

Mai multe organizatii neguvernamentale fac apel la conducerea Partidului National Liberal sa retraga candidatura lui Marian Munteanu la Primaria Municipiului Bucuresti, considerand aceasta nominalizare o ofensa adusa valorilor democratice.

Recomandări
Decizia luată de fiica lui Ioan Crișan și de doi suspecți în fața procurorilor. Detaliul esențial din ancheta de la Parchet
Decizia luată de fiica lui Ioan Crișan și de doi suspecți în fața procurorilor. Detaliul esențial din ancheta de la Parchet

Laura Bîlcea, fiica omului de afaceri Ioan Crișan, se confruntă de acum cu pedeapsa detențiunii pe viață. La fel și cei doi complici ai săi, considerați a fi autori și cei care au pus la îndeplinire acest plan diabolic despre care vorbesc anchetatorii.

Condiția CE de aplicare a noii legi a salarizării: deficitul bugetar, sub 5% din PIB. Varianta ocolitoare a premierului
Condiția CE de aplicare a noii legi a salarizării: deficitul bugetar, sub 5% din PIB. Varianta ocolitoare a premierului

Viitoarea lege a salarizării, prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și așteptată să fie adoptată în 2025, va fi aplicată doar după ce România își va ajusta deficitul bugetar sub 5% din PIB.

Turcia a lansat lovituri aeriene în două țări, după atacul de lângă Ankara. Zeci de ținte au fost vizate
Turcia a lansat lovituri aeriene în două țări, după atacul de lângă Ankara. Zeci de ținte au fost vizate

Turcia a lansat, miercuri noaptea, lovituri aeriene împotriva unor obiective din nordul Siriei şi al Irakului, după ce cinci persoane au fost ucise şi 22 au fost rănite într-un atac asupra sediului unei companii din industria de apărare turce