Marian Munteanu s-a RETRAS din cursa pentru Primaria Capitalei: "Doamne, ajuta-ne". Cine este noul candidat al PNL

20-04-2016 12:18

Candidatul PNL la primaria Capitalei NU mai este Marian Munteanu, ci Catalin Predoiu. Anuntul a fost facut intr-o conferinta de presa.

UPDATE 18:35 Presedintele interimar al PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, a anuntat, miercuri, ca a decis sa isi asume candidatura la Primaria Capitalei.

El a precizat ca a luat aceasta decizie dupa consultari cu liderii PNL. "Dupa ce ne-am consultat impreuna in cadrul PNL (...) am decis sa imi asum candidatura la Primaria Generala a Capitalei. Sunt foarte emotionat, dar gandurile mele sunt extrem de limpezi si vointa mea extrem de hotarata. Imi asum aceasta responsabilitate angajandu-ma in acelasi timp in fata tuturor bucurestenilor, a membrilor si simpatizantilor PNL si ai dreptei, in general, ca voi concura cu toata energia si competenta mea pentru victoria PNL, pentru victoria dreptei in Bucuresti", a spus Predoiu.

"Nimic din activitatea mea nu a iesit din campul legii. Nici ca avocat, nici ca ministru, nici ca politician. Dau orice explicatii oricui, orice fapta a mea este probabila cu orice document, nu am niciun fel de preocupare in acest sens, nu consider ca a sta de vorba cu justitia este o rusine sau un stigmat. Orice cetatean e dator sa dea explicatii, daca e intrebat. Numai cei care se simt vinovati considera asta o vulnerabilitate. Eu pot sa stau de vorba cu oricine in aceasta tara cu fruntea sus", a aratat Catalin Predoiu.

Liberalul a pledat pentru un Bucuresti care sa aiba o administratie "europeana" si "cinstita". "Va chem alaturi de mine ca sa ne schimbam cu totii viata in bine", a adaugat Catalin Predoiu.

"In 2018 vom aniversa 100 de ani de la Marea Unire. In 2019, Bucurestiul va fi capitala unui stat care va prelua presedintia Uniunii Europene. Pana atunci vom rezolva impreuna toate problemele orasului." a mai spus candidatul PNL.

UPDATE: Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Marian Munteanu, a anuntat, miercuri, ca a consimtit, in urma discutiilor cu lideri ai partidului, sa-si retraga candidatura si si-a exprimat convingerea ca liberalii vor gasi o solutie pentru un proiect castigator la Bucuresti.

"Am avut discutii in ultimele doua zile cu liderii partidului, cu reprezentanti din sectoare, in incercarea de a gasi o formula eficienta. Din pacate, a fost dificil sa identificam o formula de unitate. Nu se pot castiga lupte fara unitate, solidaritate si loialitate reciproca. (...) In consecinta, am consimtit in urma acestor discutii sa-mi retrag candidatura, am acceptat aceasta chestiune si sunt convins ca PNL va gasi o solutie pentru a pastra unitatea acestei echipe, a organizatiei la Bucuresti si pentru a oferi bucurestenilor un proiect bun, util si castigator", a spus Munteanu.

Mircea Ionescu Quintus: "Am pierdut un primar, am castigat un membru de valoare al PNL."

Verificarea lui Marian Munteanu la CNSAS

Societatea Academica din Romania , dar si PNL, au depus la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii cereri pentru verificarea lui Marian Munteanu. Liberalii au facut solicitarea inca de luni, iar cei de la SAR spun ca au apelat la CNSAS dupa ce in presa ar fi aparut informatii privind o posibila colaborare a lui Munteanu cu politia politica comunista.

CNSAS trebuie acum sa comunice daca Marian Munteanu a fost sau nu lucrator sau colaborator al Securitatii. Dinu Zamfirescu, membru in Colegiul CNSAS, a declarat pentru news.ro ca solicitarile vor fi luate in discutie chiar joi, in regim de urgenta, si ca numai solicitarea SAR este valabila. Mai mult, Zamfirescu a afirmat ca, din informatiile sale, la CNASA exista un dosar al lui Marian Munteanu la CNSAS. ”Stiu doar ca a venit in 2006 un dosar cu numele lui”, a spus el pentru news.ro.

Potrivit Agerpres, Biroul Permanent al PNL Bucuresti a validat marti seara lista de candidati la functia de consilier general la Primaria Capitalei, primul fiind Marian Munteanu.

Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, s-au intalnit marti seara cu Marian Munteanu si i-au cerut sa isi clarifice situatia administrativa referitoare la participarea in firme, asociatii sau fundatii, afirma surse liberale. Miercuri, la ora 15,00, este programata o sedinta in care sa se discute strategia electorala pe Bucuresti cu participarea liderilor PNL. In cursul serii de miercuri, Alina Gorghiu si Vasile Blaga vor sustine o conferinta de presa.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26