Clemență pentru românii evazioniști. Opoziția: ”O altă formă de hoție iertată”


Ultimul update: Miercuri 19 Decembrie 2018 19:41
Data publicarii: Miercuri 19 Decembrie 2018 19:34
Categorie: Stiri Politice

Statul român dă dovadă de clemenţă maximă pentru toţi evazioniștii. Practic, deputaţii au dat miercuri vot final asupra unui text de lege care şterge cu buretele faptele celor care nu îşi plătesc taxele sau impozitele.

Social-democraţii, cei care au votat iniţiativa, spun că oamenii de afaceri în culpă nu trebuie să stea în închisori şi mult mai important este că statul să îşi recupereze prejudiciul. O altă formă de hoţie iertată, a replicat opoziţia.

Textul scris de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, zis şi Mitralieră, a fost votat cu mare aplomb de colegi. Cei care nu îşi plătesc taxele, impozitele sau contribuţiile se vor bucura de clemenţă, iar faptele lor sunt şterse cu buretele dacă plătească prejudiciul plus 20% din banii fraudaţi. Dacă achită înainte de a începe procesul, sunt iertaţi complet.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: "PSD face un act de clemenţă pentru oamenii de afaceri care au greşit. 28 de ani nu s-a recuperat niciun prejudiciu şi oameni de afaceri fac puşcărie."

Nici dacă începe procesul nu e prea târziu, doar că în această fază riscă şi o amendă.

Alexandru Baisanu, deputat ALDE: "Ce ne interesează? Să băgăm la puşcărie întreaga clasă de mijloc, cei care fac profit, sau să găsim soluţii pentru a-i convinge ca în România să se corecteze, prima oară să i se ia banii, iar a doua oară face puscărie."

Deputaţii au fost îngăduitori şi cu cei pentru care instanţa pronunţă hotărâri definitive şi-i declară vinovaţi de evaziune fiscală. Au la dispoziţie un an în care stau acasă sub supraveghere şi trebuie să plătească prejudiciul şi penalizările, şi abia apoi riscă închisoare cu executare. Până acum, putea sta după gratii între 2 şi 10 ani.

Ion Stelian, deputat USR: "Problema nu e cu micii evazioniști, cu cei din piaţă. Problema e cu cei care din fură din bugetul statului milioane şi îşi păstrează într-un buzunar dacă vor fi prinşi, plătesc şi nu păţesc nimic."

Pavel Popescu, deputat PNL: "Asemenea lui Ceauşescu care se plimbă în 19 decembrie 1989, vă plimbaţi voi deputaţii PSD cu tancurile prin economia României."

Remus Borza, deputat neafiliat: ”Întâi îl eliberăm şi el într-un an trebuie să dea banii. Cu primul avion, el a plecat în insulele virgine. Trebuia condiţie - banu înainte şi pe urmă ieşi din puşcărie."

Conform ultimelor studii, doar din necolectarea TVA, statul pierde anual peste 6 miliarde de euro. În punctul de vedere trimis aleşilor, Guvernul a arătat că nu susţine proiectul, argumentând că noile prevederi încurajează astfel de infracţiuni din moment ce autorii lor pot să evite în final pedeapsa. Textul s-ar aplica şi dosarelor în curs, iar Executivul atrage atenţia inclusiv asupra acestui lucru. Iniţiativa deputatului Mitralieră devine lege dacă este promulgată de şeful statului.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ideea deputatului PSD Cătălin Rădulescu: cât de ușor scapi dacă faci evaziune
Ideea deputatului PSD Cătălin Rădulescu: cât de ușor scapi dacă faci evaziune
VIDEO PROTVPLUS.RO
iohannis pnl brasov
Iohannis, despre PSD: „Suntem în război și vom câștiga acest război”
Ministrul Cuc: "35 de posturi de director din CNAIR, desființate". Anunțul Companiei de Autostrăzi
Nicuşor Dan, preferat de membrii USR Bucureşti pentru Primăria Capitalei
Gabriela Firea, după lansarea Vioricăi Dăncilă: Nu fiţi trişti! Ce nu te doboară te întăreşte
Tăriceanu, despre Dăncilă: „Nu poate să reducă numărul de consilieri, că se supără rudele lor”
Cum a lansat-o PSD pe Viorica Dăncilă la prezidențiale: citate din Sun Tzu și o "broșă de campanie"
Mihai Fifor
Motivul pentru care Mihai Fifor nu se mai ocupă de campania electorală a Vioricăi Dăncilă
Campania electorală a început oficial. Regulile pe care trebuie să le respecte cei 14 candidaţi
Primul CEX al PSD după înfrângerea de la moțiunea de cenzură. Deciziile luate
Dăncilă: Hotărârea pentru alocarea fondurilor către primari va fi dată luni
Dacian Cioloș: „Ne asumăm să conducem această ţară de mâine dacă e nevoie”
Dan Barna promite autostrăzi şi impozit zero pe salariul minim