Ciolacu este noul președinte interimar al PSD. „Pe mine nu mă cheamă Liviu Dragnea”

Ultima actualizare: 27-11-2019 00:59
Marcel Ciolacu
Agerpres

Marcel Ciolacu este noul președinte interimar al PSD, după ce Viorica Dăncilă a demisionat din fruntea partidului, în cadrul CEx PSD, care a avut loc marți seară.

Ciolacu a declarat, la ieșirea de la CEx, că este pentru prima oară când a participat la un Comitet Executiv al partidului în care toți liderii și-au exprimat opiniile.

„Vreau să mulțumesc doamnei Viorica Dăncilă, fostul nostru președinte. Este prima oară când eu am participat la un CEx în care toți liderii și-au spus opinia și așa a fost condusă decizia de către doamna Viorica Dăncilă”, a declarat Ciolacu.

Acesta a adăugat că toți cei din fruntea partidului își asumă greșelile și că PSD are nevoie de o resetare.

„Cu toții ne-am asumat multiplele greșeli și am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului. Nu a picat nicion cap astăzi. Fostul lider se regăsește în echipa partidului”, a spus Ciolacu.

Acesta a dăugat că și-a ales secretarul general, în persoana lui Paul Stănescu, cu scopul de a organiza congresul PSD, unde vor avea loc alegerile normale.

„După ce m-au propus colegii ca președinte interimar, conform cutumei și a statutului, mi-am ales secretarul general și primul obiectiv este acela de a organiza congresul, unde vor fi alegerile normale”, a spus Ciolacu.

„Alături de domnul Paul Stănescu, automat au intrat în conducerea interimară toate cele cinci județe care au câștigat alegerile și în al doilea tur, conform principiului meriocrației.

Trebuie să fie și o reprezentare regională. Sunt opt regiuni ale țării. Președinții din regiunile respective au făcut propuneri pe care eu le-am supus la vot. Zetea, Moldovan, Gliga, Nistor, Manda, Fedorovici și Benea, Nica, Firea, Mutu. Este o echipă matură, ne regăsim numai președinți de organizații”, a adăugat Ciolacu.

Noul președinte interimar al PSD a declarat că acel congres Social-Democrat va avea loc în februarie.

„Mandatul nostru este foarte clar, să organizăm un congres ordinar. Garantul este Paul Stănescu, secretarul general al acestei organizări. Marea majoritate a colegilor au propus luna februarie pentru acest congres. Eu cred că este un mandat și o obligație pentru noi s-o urmăm”, a spus Ciolacu.

Întrebat fiind ce îl recomandă la conducerea PSD, acesta a răspuns: „Faptul că sunt președintele Camerei a contat foarte mult în decizia colegilor. Sunt un bun organizator, un om mdoerat, un om de echipă. Am pus și niște condiții, ca anumiți colegi să se implice”.

Întrebat despre diferența de Liviu Dragnea, Ciolacu a răspuns: „Pe mine mă cheamă Marcel Ciolacu, pe mine nu mă cheamă Liviu Dragnea”.

Modul în care a fost condus acest partid până la doamna Dăncilă, de un „tătuc”, s-a terminat. Acum suntem o echipă”, a concluzionat noul lider al PSD.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO