Boc ii ademeneste pe chinezi: Romania are inca un cost de munca redus, este o poarta spre Europa

Dată publicare: 15-08-2011 10:58
Dată actualizare: 04-08-2012 05:51


Emil Boc

Premierul Emil Boc, aflat la Beijing, i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in economia romaneasca, spunandu-le ca Romania asigura inca un cost redus al fortei de munca.

Intr-un discurs de aproximativ o ora, seful Guvernului a prezentat evolutia economiei romanesti, insistand asupra masurilor de austeritate dispuse de autoritatile de la Bucuresti, mentinerea sub control a deficitului bugetar si datoriei publice, pastrarea cotei unice de impozitare.

"Avem o economie in dezvoltare, unde costul fortei de munca este inca scazut, iar calitatea este recunoscuta. Romania poate parea ca fiind la mare distanta, dar tehnica moderna de transport reduce aceasta distanta. Romania poate fi un partener al Chinei, o poarta de intrare spre Europa", a spus Boc oamenilor de afaceri chinezi.

Acelasi mesaj a fost prezentat si de ministrul Economiei, Ion Ariton, prezent la Forum, care a sustinut ca oportunitatile pe care Romania le poate oferi investitorilor chinezi rezulta din integrarea tarii in Uniunea Europeana, facilitand dezvoltarea activitatilor de productie si, implicit, posibilitatea de a exporta produsele realizate, fara taxe vamale, pe o piata de circa 500 milioane consumatori, precum si pe pietele care sunt sub incidenta acordurilor de liber schimb semnate cu UE.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO