Boc: Companiile de stat, surse de influenta pentru unii aflati la putere

03-02-2011 01:34

Emil Boc

Companiile de stat nu au fost reformate in ultimii 20 de ani si au reprezentat permanent surse de influenta politica pentru unii sau altii care s–au aflat la putere, Guvernul hotarand insa ca acestea sa fie eficientizate.

Premierul a aratat ca intentia este ca aceste companii de stat sa functioneze pe baza criteriilor specifice economiei de piata si nu in favoarea clientelei politice si diverselor grupuri de interese.

Premierul a asigurat ca privatizarea managementului la companii de stat este "un lucru care se va intampla". Surse apropiate negocierilor au declarat, saptamana trecuta ca FMI va insista in negocierea noului acord pentru privatizarea, reorganizarea sau lichidarea marilor companii de stat, apreciind ca prin vanzarea unor societati viabile statul va reusi sa finanteze la costuri mai reduse deficitul bugetar.

Planul de actiuni al Guvernului, elaborat in urma recomandarilor transmise de Banca Mondiala si prezentat de MEDIAFAX la sfarsitul anului trecut, releva printre altele ca Guvernul va analiza varianta introducerii managementului privat in companiile din transport monitorizate cu Fondul Monetar International.

Sursa: Pro TV

Tags: fmi, emil boc,


VIDEO PROTVPLUS.RO