Basescu: Toti angajatii de la Rosia Montana vor fi romani, inclusiv directorul


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 08:08
Data publicarii: Miercuri 31 August 2011 05:49
Categorie: Stiri Politice
Traian Basescu la Rosia Montana

Presedintele Traian Basescu le-a spus, marti seara, participantilor la flashmob-ul de la Cotroceni, ca la Rosia Montana vor fi create 4.000 de locuri de munca si ca "toti angajatii, inclusiv directorul, vor fi romani".

Presedintele a aratat ca exploatarea aurului de la Rosia Montana este necesara pentru ca Romania sa evite imprumuturile externe pentru a-si finanta deficitele din bugetele asigurarilor sociale si pensiilor.

Intrebat de contestari de ce este necesara valorificarea aurului de la Rosia Montana, el a raspuns: "Problema este ca eu trebuie sa ma gandesc ca trebuie sa ne imprumutam cu 3,6 miliarde de euro pentru pensii, cu alte 19 miliarde pentru sanatate si cheltuieli sociale. In plus, trebuie sa retineti ca acolo se vor crea 4.000 de locuri de munca pentru romani".

Unul dintre protestatari a obiectat ca romanii care vor fi angajati in exploatarea miniera vor lucra "doar la lopata". "Aici gresiti, toti angajatii vor fi romani, inclusiv directorul", a replicat presedintele.

Basescu s-a confruntat si cu intrebari legate de destinatia sumelor obtinute de statul roman din valorificarea aurului, contestarii proiectului invocand o afirmatie a lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Citeste mai multe declaratii ale presedintelui, pe www.mediafax.ro

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO