Basescu, noului Guvern: Investitiile in mineritul de aur si cupru, solutie pentru locuri de munca

08-05-2012 08:38

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, ca se asteapta de la noul Guvern sa gaseasca solutii de creare de noi locuri de munca, precizand ca investitiile in exploatarile de minerit de aur si cupru reprezinta o astfel de solutie.

Seful statului a spus ca aceasta reprezinta "o solutie cu resurse proprii" pentru crearea de noi locuri de munca, spre deosebire de asteptarea investitorilor "care sa vina sa mai faca un mall".

"Cred ca aici avem o solutie cu resurse proprii, nu trebuie neaparat sa stam in asteptarea unui investitor care sa vina sa mai faca un mall. Avem obiectul muncii aici", a afirmat Basescu, in discursul sau de la ceremonia de depunere a juramantului de catre membrii Cabinetului Ponta.

El a aratat si ca deficitele structurale de la fondurile de pensii si de sanatate provin tocmai din faptul ca nu se reuseste crearea mai multor locuri de munca.

"Ma astept sa gasiti solutii de creare a locurilor de munca. Foarte multi cred ca nu acesta ar fi cel mai important lucru. Vreau sa stiti ca deficitele structurale majore pe care le avem la fondul de pensii si la fondul de sanatate provin exact din faptul ca nu reusim sa cream un numar mare de noi locuri de munca. si aici probabil ca investitiile in minerit, si nu am nicio retinere sa spun din nou, exploatarile de aur, de cupru sunt o solutie datorita cresterii pretului acestor materiale pe piata mondiala", a spus Basescu.

El a mai mentionat ca modul cum vor fi facute aceste investitii in exploatarile din minerit "este, sigur, o problema a Guvernului".

Programul Cabinetului Ponta prevede reanalizarea situatiei referitoare la "cazul" Rosia Montana, avand in vedere preocuparea manifestata de public in aceasta privinta, urmand ca deciziile care vor fi luate sa fie in acord cu interesul national, protectia mediului si legislatia europeana.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO